CANON U PROBLEMIMA

Korisnici printera zasuli poznatu tvrtku bijesnim prigovorima: ‘Zašto nam se stalno javlja ta poruka?!‘

Spremnici s bojom za Canon pisače (ilustrativna fotografija)

 Hennell/Alamy/Alamy/Profimedia
Pogođeno je ukupno 19 modela Canonovih pisača, a japanska tvrtka u međuvremenu radi na nabavci čipova za svoje uređaje

Tvrtka Canon teško se nosi s bijesom kupaca nakon što se ispostavilo da spremnici s tintom njihovih pisača ne rade ispravno, odnosno da ih uređaji detektiraju kao lažne, piše USA Today Tech.

Val negodovanja proširio se društvenim mrežama jer Canonovi pisači ne potvrđuju legitimnost njegovih spremnika s tintom dok japanska tvrtka radi na nabavci čipova koji ih provjeravaju.

U međuvremenu, Canon je bio prisiljen svojim kupcima objasniti kako zaobići alat za upravljanje digitalnim pravima koji korisnicima do sada nije dopuštao korištenje bilo koje druge marke.

Njemački ogranak Canona objasnio je na svojoj internetskoj stranici i u emailu korisnicima da se Canonova tinta zbog nedostatka čipova u pisačima pogrešno čita kao krivotvorena.

Upute na službenoj stranici Canona navode kako i zašto zanemariti upozorenja koja su prethodno bila na snazi ​​kako bi se korisnicima zabranilo korištenje tinte koja nije Canon.

Devetnaest modela pisača trenutno ne radi ispravno zbog spomenute greške, što je dovelo do privremenog zastoja proizvodnje.

Globalna nestašica čipova utjecala je na proizvode od videoigara i računala, pa čak i do automobila. Čipovi su sićušni tranzistori napravljeni od silicija, a omogućuju funkcioniranje računala, pametnih telefona, uređaja i vozila.

"Iako globalna nestašica poluvodičkih komponenti i dalje utječe na mnoge industrije, naš je prioritet ograničiti moguće probleme za naše kupce", stoji u priopćenju Canona iz SAD-a poslanom u USA Today.

"Kao i kod svih proizvođača, kontinuirano pratimo naš opskrbni lanac kako bismo predvidjeli i pripremili se za svaki potencijalni poremećaj te poduzimamo adekvatne korake, kao što je prilagodba dizajna proizvoda", stoji u službenoj izjavi.

"Nije nam problematičan nedostatak samog toner uloška - nego i nedostatak čipa koji leži unutar toner uloška", nastavlja se u izjavi.

"Sada isporučujemo toner uloške za neke od naših MFP uređaja bez ovog čipa kako bismo osigurali da i dalje pružamo stalnu opskrbu potrošnim materijalom naše korisnike. Također, izdali smo smjernice o tome kako instalirati i upravljati ovim novim toner ulošcima", piše u izjavi.

Canon modeli na koje se odnosi ova pogreška:

imageRUNNER ADVANCE C3300 Series, imageRUNNER ADVANCE C3500 Series, imageRUNNER ADVANCE DX C3700 Series, imageRUNNER ADVANCE DX C3800 Series, imageRUNNER C3025i, imageRUNNER C3125i, imageRUNNER C3226i, imageRUNNER ADVANCE C5500 Series, imageRUNNER ADVANCE DX C5700 Series, imageRUNNER ADVANCE C350 Series, imageRUNNER ADVANCE C355 Series, imageRUNNER ADVANCE C356 Series, imageRUNNER ADVANCE DX C357 Series, imageRUNNER 1400 Series, imageRUNNER ADVANCE 4500 Series, imageRUNNER ADVANCE 4700 Series, imageRUNNER ADVANCE DX 6000i, imageRUNNER 2600 Series i imageRUNNER C1325

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:47