SVI GA SVOJATAJU

Elon Musk na Twitteru spomenuo porijeklo Nikole Tesle, uslijedio je veliki hrvatsko-srpski okršaj

Elon Musk
 Frederic J. BROWN/AFP
Nikola Tesla rodio se u Hrvatskoj (od roditelja Srba), objavio je izumitelj. Zaredali su se komentari korisnika iz susjednih država...

Južnoafrički investitor, inženjer i izumitelj Elon Musk u srijedu je na svom Twitter profilu podijelio članak o uspješnoj prodaji Teslina Modela 3 u Hrvatskoj, no umjesto o spomenutom električnom automobilu, na društvenim mrežama opet se više raspravljalo o samom Nikoli Tesli i njegovu podrijetlu. Naravno, opet su se prepirali Hrvati i Srbi.

- Nikola Tesla rodio se u Hrvatskoj (od roditelja Srba) - objavio je Musk, što je bilo dovoljno da se zaredaju komentari.

- I kravata je hrvatski izum! I tvrtka Mate Rimca također je iz Hrvatske! Moji ljudi, Hrvatska! - hvalili su se korisnici iz Lijepe naše.

- On (Tesla) je Srbin - odgovorila je druga korisnica, očito iz susjedne nam Srbije, a treći je nadodao kako su mu "roditelji bili 100 posto Srbi".

- Još uvijek se svađamo oko toga koje je on nacionalnosti. Ali istodobno smo svi tako ponosni... Znanost nas povezuje - zaključila je jedna tviterašica.

- Doseljeničko čudo! - zaključio je jedan korisnik - s njim se većina vjerojatno ipak slaže...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:54