CVJETIĆI I KVADRATIĆI

ŠTO VAŠI NESVJESNI CRTEŽI ZNAČE? Žvrljate li po papiru dok s nekim razgovarate, otkrivate puno toga o svojoj osobnosti

 Foto: iStock/Getty

One različite crtarije koje nesvjesno crtamo dok s nekim razgovaramo na telefon ili tijekom nekog sastanka, otkrivaju jako puno o našoj osobnosti i našim motivima, prenosi portal Bright Side.

Kad tako nesvjesno crtamo, našu olovku vodi naša podsvijest. Evo što ti crteži znače:

Ljudske figure

Ako crtate ljude, vjerojatno se osjećate pomalo nesigurno, bespomoćno ili želite pobjeći nekim odgovornostima. Crtanje jednostavnih ljudskih likova znači da ste emocionalno nestabilni i da se želite izolirati od drugih ljudi.

Oči

Crtarije očiju predstavljaju nutrinu osobe koja crta. Velike oči pokazuju otvorenu osobnost, oči koje zure simboliziraju osjećaj da vas se promatra, a zatvorene oči mogu značiti otpor prema introspekciji.

Vaš potpis

Oni koji unedogled ispisuju svoje ime su egocentrični i arogantni. Crtkaranje vlastitog potpisa dok s nekim razgovarate ili pokušavate riješiti neki problem, znači da ste uglavnom usmjereni samo na sebe.

Krugovi i prstenovi

Okrugli oblici, međusobno spojeni ili jedan unutar drugog, predstavljaju potrebu da se pronađe jedinstvo. 'Osjećam se izostavljenima iz ovoga svijeta', to govore vaši crteži o vama. Ako nesvjesno crtate kružnice, možda trebate prijatelja ili malo pažnje.

Životinje

Životinja koju nesvjesno crtate vrlo glasno govori o vašim trenutnim emocijama i osobnosti. Tigar ili vuk otkrivaju vašu zatomljenu ljutnju; lisica znači da namjeravate napraviti nešto lukavo, crtanje vjeverice znači da trebate brigu i zaštitu; lavove uglavnom crtaju oni koji se osjećaju superiorno u odnosu na druge ljude. Ako crtate svaki put istu životinju, to znači da se s njome poistovjećujete i nastojite imitirati njezine osobine.

Spirale, kružni oblici i valovite linije

Ne tiču vas se problemi drugih ljudi. No, možda ste u maloj emocionalnoj krizi jer brinete o previše stvarima koje vas okružuju. Kontrolirajte svoje ponašanje i izbjegavajte bijesne ispade usmjerene prema drugima.

Kvadrati, rombovi i ostali geometrijski oblici

Imate jasno definirane ciljeve i vjerovanja i svoje mišljenje rijetko zadržavate za sebe. Vi ste tvrdoglavi i uporni. Obično ste i pretjerano oprezni i pažljivi – možda biste o ovome malo trebalo promisliti.

Strelice

Strijela simbolizira smjer, pravac u vašem životu. Ako strelica pokazuje prema gore, vi ste osoba okrenuta ljudima. Ako pokazuje dolje, usmjereni ste više na sebe. Strelica ulijevo znači da ste zapeli u prošlosti, a udesno da se radujete budućnosti.

Zvjezdice

Vi želite biti u centru svačije pozornosti. Želite da se svi pogledi okrenu prema vama kad uđete u prostoriju. No ako crtate puno manjih zvjezdica, može značiti da ste blago depresivni.

Cvijeće, oblaci i sunce

Crtanje cvjetova i sunca znači da ste zadovoljni sa svojim životom i da maštate o svim dobrom stvarima koje vas očekuju u budućnosti. Ovakve crtarije znače da ste pozitivna osoba.

Križevi

Ovo bi moglo značiti da se zbog nečega osjećate krivima ili da sebe krivite za neke pogreške iz prošlosti.

Male kućice i kutije

Simetrični oblici otkrivaju da volite red i da detaljno planirate svoje aktivnosti. Točno znate što želite i koji su vam ciljevi u životu i držite se svojeg mišljenja bez obzira na sve.

Šahovska ploča

Možda ste se nedavno našli u nekoj neugodnoj situaciji. Ako su ovakvi crteži česti, vjerojatno imate neke skrivene probleme ili se ne možete izvući iz neke neugodne situacije. U dvojbi ste i ne znate kako biste nastavili dalje.

Uzorak saća

Vaš glavni prioritet u životu je održati mir i spokoj. Također, želite se skrasiti i možda osnovati obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 21:49