LE FIGARO

Utjecajni francuski dnevni list Istru je u velikoj reportaži prozvao ‘rajem za hedoniste‘

Zalazak sunca u Istri

 Julien Duval
Autor, Jean-Louis Tremblais, vrsni je novinar i zaljubljenik u Hrvatsku, a veliku reportažu će vidjeti milijuni potencijalnih turista

Utjecajni francuski dnevni list Le Figaro u svom tjedniku Le Figaro Magazine, objavljenom u petak 15. travnja, donio je veliku reportažu o Istri. Bogato ilustrirana reportaža u kojoj je Istra prozvana "rajem za hedoniste", čitateljima donosi niz preporuka gdje odsjesti, u kojim restoranima uživati u autohtonim istarskim specijalitetima kao i koje aktivnosti nikako ne bi trebalo propustiti.

U uvodniku teksta, kojeg potpisuje Jean-Louis Tremblais, ističe se da Francuzi na svojim putovanjima Hrvatskom najčešće tek prođu kraj Istre i time čine veliku grešku jer Istra uistinu oduševljava i ima što ponuditi i sladokuscima i ljubiteljima dokolice: svojom dvojnom kulturom - talijanskom i hrvatskom, svojom venecijanskom arhitekturom, austrougarskom prošlošću, jadranskom obalom, gradićima i lokalnim proizvodima...

Autor, Jean-Louis Tremblais, vrsni je novinar i zaljubljenik u Hrvatsku, a veliku reportažu koju će vidjeti milijuni potencijalnih francuskih turista pripremio je u suradnji s Ericom Martinom, jednim od najcijenjenijih francuskih fotografa. Svojim čitateljima prenijeli su očaranost istarskim ljepotama te u prvi plan istaknuli nevjerojatne panorame istarskih gradova i gradića i srednjovjekovnih utvrda, ali i bogatstvo enogastronomije. Istru nazivaju i hrvatskom Toskanom navodeći kako svoje potencijale deklinira kroz vrhunska vina, ekstra djevičanska maslinova ulja prepoznata u cijelom svijetu i šumske dragulje, tartufe.

Njihovo studijsko putovanje u listopadu prošle godine organizirala je Turistička zajednica Istre u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj. U svojem obilasku poluotoka posjetili su brojne destinacije: Pulu i Nacionalni park Brijune, Rovinj, Pazin i Premanturu, Grožnjan i Hum, oduševili su ih šarmantni hoteli, netaknuta priroda, umjetnost življenja i izvrsna gastronomija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:18