ACI MARINA TROGIR

Grad u kojem je cijeli stari dio spomenik kulture odiše poviješći i elegancijom

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Iako se zemljopisno nalazi na otoku Čiovu, ACI marina dio je grada Trogira i nalazi se točno nasuprot starogradske jezgre

TROGIR

ACI marina Trogir

Otvoreno: cijele godine

Najveća duljina plovila: 30 m (dnevni vez), 20 m (godišnji vez)

Broj vezova: 174; 35 suhih vezova

Usluge: recepcija s mjenjačnicom, sanitarije (uključujući sanitarije prilagođene osobama s posebnim potrebama), trgovina s prehrambenim proizvodima, praonica rublja, bankomat, parkiralište, besplatan Wi-Fi, iznajmljivanje brodova, ronilački centar, dizalica, škola jedrenja, wellness centar, tehnički servis plovila, restoran, benzinska crpka

Blizu marine: Trogir, Okrug Gornji, Kaštelanski zaljev

Iako se zemljopisno nalazi na otoku Čiovu, ACI marina Trogir dio je grada Trogira, a smjestila se točno nasuprot starogradske jezgre. Čiovo i Trogir povezani su mostom te je otok Čiovo zapravo produžetak Trogira. Ono što o Trogiru morate znati jest da je stari dio grada pod zaštitom UNESCO-a kao spomenik svjetske kulturne baštine. Zaista je impresivan i odiše poviješću. I danas možete proći kroz Južna gradska vrata, koja su ostala sačuvana još od davne 1593. godine. No, budite spremni na gužvu jer je "meta" mnogih turista.

image
Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Ako želite više mira, Čiovo je otok za vas. Iako nije toliko razvikan kao drugi srednjodalmatinski gradovi, ima svoje adute zbog kojih mu se gosti stalno vraćaju. Jedan od njih su skrivene uvale i plaže na kojima nema gužvi. Do njih je najbolje doći s morske strane i istraživati ih jednu po jednu. Jedna od poznatijih plaža na otoku su Slatine, nalaze se na sjeveroistočnoj strani otoka i okrenute su prema Splitu. Ako idete još istočnije, naići ćete na još nekoliko malih skrivenih uvala, ali i na poznatu plažu Kava Slatine.

Glavno mjesto na otoku je Okrug Gornji, također s odličnim plažama, od koji je najpoznatija šljunčana plaža Okrug. Za razgled otoka najbolje je iznajmiti automobil i proći kroz naselja Okrug Gornji, Okrug Donji te Mastrinka, Arbanija, Žedno i već spomenute Slatine. Mirni otok ima svoju čar, a ako vam dosadi, brzo možete prijeći most i prošetati Trogirom koji je kao stvoren za razgledavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 01:28