Imenovanja u HUB-u

Zrinka Živković Matijević na čelu Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banka

Potpredsjednikom je izabran Zdeslav Šantić, direktor Ekonomskih istraživanja OTP Splitske banke
Zrinka Živković Matijević
 Raiffeisen Bank

Zrinka Živković Matijević, direktorica Ekonomskih i financijskih istraživanja Raiffeisen banke (RBA) nova je predsjednica Kluba glavnih ekonomista Hrvatske udruge banaka (HUB). Na novoj će funkciji, na kojoj će zamijeniti Hrvoja Stojića, direktora Ekonosmkih istraživanja Addiko banke, biti iduće dvije godine. Potpredsjednikom je izabran Zdeslav Šantić, direktor Ekonomskih istraživanja OTP Splitske banke.

Živković Matijević magistrirala je ekonomiju u Zagrebu, a karijeru započela u Ministarstvu za europske integracije. Radila je i u Ministarstvu financija, a u Raiffeisen je kao ekonomska analitičarka došla 2004. godine. Tim koji vodi bavi se proizvodnjom poslovnih informacija s područja makro, mezzo i mikroekonomije za interne potrebe članica RBA grupe i vanjskih korisnika.

Šantić je profesionalnu karijeru započeo kao ekonomski analitičar u Uredu predsjednika Vlade. Radio je i u Središnjem državnom uredu za razvojnu strategiju, a prije pozicije glavnog ekonomista OTP Splitske banke, bio je direktor Direkcije za ekonomska istraživanja u RBA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 17:54