Traje do 10. veljače

Za 'odvažne' žene: produljen rok prijava na natječaj za financijsku potporu poduzetnicama

Osigurano je 250.000 kuna za financiranje tri do pet ženskih poduzetničkih pothvata
Poduzetnica, ilustracija
 Getty Images

Produžuje se rok za prijave na javni natječaj „Odvažna” za financijsku i stručnu podršku ženama u poduzetništvu te će trajati do kraja dana 10. veljače (zaključit će se u 23:59 sati).

Riječ je o natječaju u čijem je fondu osigurano 250.000 kuna iz kojih će se financirati provedba tri do pet razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Program će, osim financijske podrške, poduzetnicama koje posluju godinu dana, a razvile su liniju proizvoda ili usluga, osigurati i pristup stručnim informacijama kao i priliku za poslovno umrežavanje. Podržane poduzetnice dobit će i kontinuiranu mentorsku podršku i pomoć u daljnjem razvoju njihovih poduzeća.

Natječaj su zajedno pokrenule kompanije IKEA i Mastercard, u suradnji sa SOLIDARNOM – Zakladom za ljudska prava i solidarnost te Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj, a sve u sklopu Programa podrške ekonomskom osnaživanju žena – ODVAŽNA.

Na natječaj se sa svojim prijedlozima mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća, zadruge, kao i poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada). Glavni je uvjet da su poduzeća u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili da zapošljavaju najmanje 50 posto žena, a na tržištu su prisutna minimalno godinu dana.

Detaljnije upute o tome kako se prijaviti, možete pronaći na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:25