Tržište osiguranja

Wiener osiguranje predvode žene: nova predsjednica Uprave je Jasminka Horvat Martinović

Novoj predsjednici Uprave srednjoročni cilj bit će zauzeti najmanje 10 posto tržišnog udjela
Walter Leonhartsberger-Schrott, Jasminka Horvat Martinović, Snježana Bertoncelj i Božo Šaravanja
 Željko Puhovski / CROPIX

Wiener osiguranje postalo je prvo osiguravajuće društvo u Hrvatskoj koje će predvoditi žene s većinskim članstvom u upravi. Naime, Jasminka Horvat Martinović nova je predsjednica Uprave, a ovim je imenovanjem ujedno postala i prva žena na čelu jedne od najvećih osiguravateljskih kuća u Hrvatskoj. Uz nju, nova članica uprave je i Snježana Bertoncelj, bivša predsjednica Uprave Erste osiguranja koja je na novu poziciju prešla nakon što se ovaj banko osiguratelj pripojio Wiener osiguranju. Dosadašnju funkciju nastavit će obnašati i Tamara Rendić, a uz spomenute tri žene član uprave ostaje i Božo Šaravanja.

- Na hrvatskom tržištu osiguranja bit ćemo jedino osiguravajuće društvo s tri žene u upravi. Smatram da je to dobro za financijsko tržište koje je inače percipirano kao prvenstveno muški biznis. Međutim, mislim da su ovdje ipak najbitnije kompetencije i znanja prema kojima smo i birali našu upravu - istaknula je Horvat Martinović na jučerašnjem predstavljanju.

Pripajanjem Erste osiguranja, koje je u ponedjeljak odobrila HANFA, Wiener osiguranje popelo se na četvrto mjesto na ukupnom hrvatskom tržištu osiguranja, dok su na području životnog osiguranja treći. Trenutno ovo osiguravateljsko društvo ima nešto više od osam posto tržišnog udjela u Hrvatskoj, a nova predsjednica Uprave nadodala je kako je srednjoročni cilj kompanije zauzeti najmanje 10 posto.

Ove su novosti dio strateških odluka Vienna Insurance Grupe, a slična su pripajanja već odradili u Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj i Austriji.

- Pripajanje je logičan korak i nastavak naše dugogodišnje kvalitetne suradnje. Uvjeren sam da ćemo ovim korakom, s kojim su se dva osiguranja objedinila pod jedno Wiener osiguranje, dodatno pojednostaviti i optimizirati naše proizvode te tako poboljšati uslugu za naše klijente - poručio je predsjednik Uprave Erste banke, Christoph Schoefboeck te nadodao kako Erste banka ostaje strateški partner Wiener osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:55