Konferencija Women in Adria

U Hrvatskoj poštanskoj banci na izvršnim je pozicijama čak 70 posto žena

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.4.2019. u 15:09

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.4.2019. u 15:09

HPB press

Tea Bažant i Marina Puljiz

Na rukovoditeljskim pozicijama u bankarstvu tradicionalno su dominirali muškarci, no Hrvatska poštanska banka taj je trend preokrenula pa danas na pozicijama izvršnih direktora u HPB-u radi 70 posto žena, dok im je prije četiri godine pripadala samo trećina takvih poslova.

Pritom su ženama povjereni najvažniji sektori za bankarski biznis: gospodarstvo, SME, poslovanje s građanima, rizici, IT i financije.

- U HPB-u su žene već neko vrijeme u većini, jednakost živimo i promoviramo u praksi niz godina. Raznolikost tima pozitivno utječe na njegovu uspješnost i kvalitetu donošenja odluka; mi svjesno njegujemo različitosti i to je ključno. Kultura otvorenosti, prihvaćanja i transparentnosti omogućava nam da svi imamo jednake prilike za profesionalni razvoj i napredovanje i na to smo iznimno ponosni - istaknula je Ana Đidara, direktorica Ureda upravljanja ljudskim resursom na konferenciji o ženama u financijskoj industriji održanoj u četvrtak u organizaciji Women in Adria.

Na konferenciji su za Future leaders, među ostalim, proglašene Marina Puljiz, izvršna direktorica Sektora poslovanja s velikim poduzećima i javnim sektorom i Tea Bažant, izvršna direktorica Sektora upravljanja financijama.