Poželjno radno mjesto

Traži se sedam direktora HTZ-a: Za poziciju s plaćom od 3000 € stigla 91 prijava

Najviše je prijava pristiglo za tržište Austrije, a zatim slijede Slovenija, te Slovačka
Rovinj i Kristjan Staničić u krugu
 Boris Kovačev / Screenshot: YouTube / Hanza Media

Na natječaj za sedam direktora stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ), i to na tržištu Austrije, Češke, Slovenije, Švedske, Mađarske, Slovačke i Kine, prijavilo se ukupno 91 kandidata, saznajemo iz HTZ-a i Ministarstva turizma.

Natječaj je otvoren 11. travnja, a službeno je završio jučer u ponoć. Najviše je prijava pristiglo za tržište Austrije (19 prijava), a zatim slijede Slovenija (14 prijava), te Slovačka (14 prijava). Velik interes iskazan je i za poziciju direktora budućeg ureda u Šangaju, gdje HTZ prvi puta otvara svoje predstavništvo.

Za ova atraktivna radna mjesta, s participacijom u plaćanju troškova stanovanja i plaćama od oko tri tisuće eura mjesečno, ovisno o zemlji, prošli je put stiglo ukupno 180 prijava. Tada, u rujnu prošle godine, tražilo se deset direktora stranih predstavništava.

Turističko vijeće HTZ-a za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura koje će provoditi selekcijski postupak. Njega čini predsjednica Povjerenstva Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma, dok članove Povjerenstva čine direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predstavnici Turističkog vijeća HTZ-a Boris Žgomba, Tomislav Fain i Marcel Medak te profesor Dragan Magaš koji je član kao vanjski suradnik.

Sada pred povjerenstvom za odabir kandidata predstoji evaluacija svih prijava, nakon čega će provesti i intervjue s kandidatima, a potom će Turističkom vijeću HTZ-a dati prijedlog za imenovanja.

„U ovoj fazi provedbe natječaja fokusirani smo na analizu pristiglih prijava u cilju pronalaska najstručnijih i najkompetentnijih osoba za obavljanje ovih odgovornih funkcija. Najviše prijava pristiglo je za tržišta Austrije, Slovenije i Slovačke, a drago mi je vidjeti da postoji veliki interes i za mjesto direktora novog predstavništva HTZ-a koje ćemo otvoriti u Šangaju u Kini. Direktori predstavništva Hrvatske turističke zajednice na inozemnim tržištima predstavljaju našu zemlju ne samo u turističkom smislu, već imaju puno širi utjecaj što svakako doprinosi predstavljanju hrvatskih interesa na međunarodnoj sceni, a što je jedan od važnih ciljeva Vlade RH. Oni su ujedno i turistički ambasadori koji znatno doprinose još boljem pozicioniranju Hrvatske, te u sinergiji s Glavnim uredom HTZ-a i Ministarstvom turizma kreiraju promotivne strategije sukladno specifičnostima i potrebama svakog tržišta“, izjavila je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma i predsjednica Povjerenstva za evaluaciju pristiglih kandidatura.

Prijavljeni kandidati, između ostalog, morali su imati završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma i/ili marketinga, aktivno znanje jednog jezika uz poznavanje drugog svjetskog jezika, poznavati turističko tržište za koje se prijavljuje te izraditi prijedlog svog programa rada predstavništva za narednu kalendarsku godinu.

Direktori predstavništava imenovat će se na mandat od tri godine, uz napomenu da HTZ zadržava pravo promjene grada sjedišta predstavništva tijekom trajanja mandatnog razdoblja.

„Vjerujem kako ćemo putem ovog natječaja doći do najboljih kandidata koji će svojim radom dati snažan i pozitivan doprinos budućim kretanjima hrvatskog turizma. Očekujem nove, inovativne i zanimljive prijedloge iz kojih će biti jasno vidljive buduće aktivnosti predstavništva. Inzistirat ću na visokom stupnju profesionalnosti te timskom radu jer je kvalitetna mreža naših predstavništva izrazito bitan faktor u promociji Hrvatske“, kazao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:27