Zadovoljni rezultatima

Tele2 Hrvatska povećala broj zaposlenih i očekuje nastavak pozitivnih trendova

Pavlinić je napomenuo i da je ove godine kompanija zaposlila novih 104 djelatnika te ih je sada ukupno 375
Tele 2
 Dragan Matić / CROPIX

Tvrtka Tele2 Hrvatska do kraja ove godine očekuje nastavak pozitivnih poslovnih trendova, koje je bilježila i u prva tri kvartala, a slično očekuje i u 2020. kada bi im i broj zaposlenih mogao porasti na otprilike 500, izjavio je u srijedu predsjednik Uprave te tvrtke Viktor Pavlinić.

"Zadovoljni smo rezultatima ove godine, dinamikom razvoja i korisničkim trendovima, a zadovoljni su i naši vlasnici te očito i potencijalni novi vlasnici kada su se odlučili uči u proces kupoprodaje", kazao je za Hinu Pavlinić.

O samom procesu kupoprodaje nije mogao ništa više reći osim da razrješenje te situacije očekuje u idućoj godini. Naime, švedski Tele2 AB dogovorio je u svibnju ove godine prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi za 220 milijuna eura

Pavlinić je napomenuo i da je ove godine kompanija zaposlila novih 104 djelatnika te ih je sada ukupno 375, dok bi, ako sve bude po planu, njihov broj u 2020. mogao doći do 500.

Porast broja zaposlenih objasnio je jačom dinamikom poslovanja i restrukturiranjem prodajne mreže, kao i planovima za iduću godinu, posebice u segmentu 5G.

"Ove godine smo se nadogradnjom mreže na 4G+ približili jačim pripremama za 5G u čemu očekujemo i konkretniju pomoć države. To znači da bi bilo važno da se država odluči želi li 5G već od iduće godine kako će biti i u drugim zemljama u svijetu. Potrebno je da stvori investicijski okvir za to, što uključuje i smanjenje cijena frekvencijskog spektra", poručio je Pavlinić.

Dodao je i da su operatori i spremni za investicije u tu mrežu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:34