Promjena

Stjepan Nikolić od 1. prosinca operativni direktor Rafinerija i marketinga u Ini

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.11.2018. u 18:37

AUTOR:

OBJAVLJENO:

23.11.2018. u 18:37

Tomislav Krišto / Hanza Media

Zgrada INA-e u Novom Zagrebu

Ina je u petak izvijestila da će od 1. prosinca na poziciju operativnog direktora Rafinerija i marketinga biti imenovan Stjepan Nikolić, koji će tu dužnost preuzeti od dosadašnjeg operativnog direktora Bengta Oldsberga, koji će  do kraja 2018. godine bit na poziciji glavnog stručnjaka za Rafinerije i marketing, nakon čega odlazi u mirovinu.

Nikolić na novu poziciju u Ini dolazi s pozicije direktora logistike.

Karijeru je započeo 1995. u Mundusu kao projektant procesno energetskih postrojenja. Od 1998. do 2000. radi u Croduxu kao analitičar i planer lanca opskrbe tržišta naftnim derivatima. Coca-Cola Beveragesu (CCB) se pridružio 2000., gdje je u 10 godina prošao niz radnih mjesta u operativnom sektoru.

Diplomirao je 1995. na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu na procesno energetskom smjeru, stekavši zvanje diplomiranog inženjera strojarstva na kojem je sudjelovao u osnivanju Lean udruženja i povremeno surađivao u svojstvu vanjskog asistenta na Katedri za industrijsko inženjerstvo, kaže se u priopćenju Ine.

Nikolić je započeo međunarodni poslijediplomski studij MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je završio nekoliko specijalističkih programa za upravljanje lancem opskrbe, proizvodnim procesima i poslovnim sustavima na internacionalnim sveučilištima u Južnoafričkoj Republici, Ujedinjenom Kraljevstvu, Švicarskoj i Americi, zaključuje se u priopćenju Ine.

Inače, Bengt Oldsber je u Ini od početka kolovoza 2013. godine. Od 1. kolovoza 2013. Oldsberg je obnašao dužnost direktora Ininog Centra proizvodnje, a početkom rujna 2014. godine imenovan je izvršnim direktorom segmenta djelatnosti Rafinerija i marketinga Ine.