Imenovanja u Vladi

Stipe Župan novi je predstavnik Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe

Župan je imenovan i novim zamjenikom guvernera Hrvatske u svjetskim i europskim novčarskim institucijama
Pocetak redovne sjednice Vlade RH-a.
 Damjan Tadic / CROPIX / CROPIX

Stipe Župan, pomoćnik ministra financija imenovan je novim zamjenikom guvernera Hrvatske u Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj, Međunarodnom udruženju za razvoj, Međunarodnoj financijskoj korporaciji, Multilateralnoj agenciji za garancije i investicije, Europskoj banci za obnovu i razvoj i Inter-američkoj banci za razvoj. Objavljeno je to u priopćenju s jučerašnjeg zatvorenog dijela 106. sjednice Vlade.

Župan je također imenovan novim predstavnikom Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe.

Dosadašnji zamjenik guvernera, odnosno predstavnik Hrvatske u Upravnom vijeću Razvojne banke Vijeća Europe, Željko Tufekčić razriješen je obje dužnosti.

Vlada je također Skupštini društva Zračna luka Dubrovnik predložila imenovanje Frane Luetića za direktora društva i to do provedbe postupka izbora imenovanja uprave temeljem natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, jer mu ističe mandat 2. kolovoza 2018. godine.

Novim pomoćnikom ministrice kulture imenovan je Hrvoje Malenica, a razriješen je Blaž Žilić.

Također, novim članovima Povjerenstva za koordinaciju između inspekcija nadležnih za nadzor tehničkih proizvoda stavljenih na tržište Hrvatske imenovani su Vedrana Filipović-Grčić, Mario Madunić, Antun Vonić, Mario Lončarić, Vlasta Špoljarić, Karlo Banović, Petra Cigić i Gordana Gregorović. Nadalje, Snježana Bagarić, Davor Kadojić Balaško, Tomislav Stipić te Anđelko Jurjević ostaju članovi Povjerenstva, dok su dužnosti razriješeni Vedran Lukman, Zlatko Košta, Damir Borović, Antonio Mučnjak, Đuka Marić, Spomenka Uremović i Mirjana Lerman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:19