Prilika za investicije

Startup AMPnet pobjednik PowerUp! natjecanja i putuje u Krakow na međunarodno finale

Njihov projekt financijska je platforma za energetske zadruge
Pobjednici PowerUp natjecanja AMPnet
 PowerUp!/Invento Capital Partners

Startup AMPnet pobjednik je ovogodišnjeg državnog PowerUp! natjecanja te će predstavljati Hrvatsku u finalu u Krakowu gdje će se boriti za novčane nagrade od 5 do 50 tisuća eura te za dodatno ulaganje od 150.000 eura.

Njihov istoimeni projekt financijska je platforma za energetske zadruge koja rješava nedostatak kvalitetnog softwarea za uključivanje klijenata, financiranje obnovljivih izvora energije i za povezivanje s burzom električne energije.

- Već dvije godine razvijamo proizvod i ova pobjeda je jedan od trenutaka koji potvrđuje da smo na pravom putu - poručio je Mislav Javor iz AMPneta i dodao kako su prvi klijenti već pred vratima.

- Do sada su pokazali da imaju određene pomake na tržištu, imaju kontakte s potencijalnim kupcima i uspjeli su privući investitore. Znači da im je potreban samo dodatan poticaj kako bi došli do onog stadija da se mogu proširiti na cijelu Europu, a nadamo se u konačnici i na SAD - dodao je član žirija Stevica Kuharski iz Fil Rouge Capitala.

Inače, PowerUp natjecanje u Hrvatskoj organizira Invento Capital Partners, a sve pod međunarodnom kapom InnoEnergyja, europskog pokretača inovacija na području održive energije. Tijekom državnog finala devet je hrvatskih startupa prezentiralo svoja rješenja, dok se ukupno, na razini 24 zemlje središnje i istočne Europe na peto izdanje ovog startup natjecanja prijavilo 300 timova.

Međunarodno grand finale održat će se u Krakowu 21. svibnja, a naši će se predstavnici, osim za novčane nagrade i investicije natjecati i za sudjelovanje u EIT InnoEnergy Highway akceleratoru koji pomaže u preobrazbi startupova iz ranih faza razvoja u uspješne poslovne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:08