Oduševljeni Hrvatskom

Slavonska firma zaposlila 17 radnika iz Nepala: 'Nije teško, ali jedna stvar nas muči'

Dobili su ugovor na godinu dana, ali bi zbog dobrih uvjeta rada željeli ostati dulje
Ilustracija
 Profimedia, Avalon Editorial

Slavonska mesna industrija prije mjesec dana postala je bogatija za 17 novih radnika koji su u Petrijevce došli iz dalekoga Nepala.

Mesna industrija Ravlić d.o.o. početkom srpnja je angažirala mlade mesare i mesarske pomoćnike, koji su se u prvih mjesec dana odlučno snašli unatoč i više nego očitim razlikama u životnim navikama.

- Rad ovdje nije težak. Vrlo je sličan onome što smo već radili u svojoj domovini, pa smo zadovoljni načinom na koji su nas ovdje prihvatili – ispričao je Thal Bahadur Gharti Chhetri, jedan od pristiglih radnika za Glas Slavonije.

- Najveća je razlika u načinu pripreme hrane. Iako i mi preferiramo svinjetinu i piletinu, pripremamo ih na drugačiji način – otkriva Thal Bahadur, dodavši da na pauzi za ručak uživaju u hrvatskim specijalitetima, ali da po povratku kući pripremaju domaće poslastice koje ih podsjećaju na domovinu.

Najveća prepreka trenutno im je, očekivano, hrvatski jezik od kojeg su u mjesec dana naučili samo 'dobar dan, hvala i doviđenja'. Radnici su dobili ugovor na godinu dana, ali bi zbog životnog stila, uvjeta rada i dobre plaće bili spremni ostati i dulje nego su planirali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:24