Promjene na vrhu

RTL Hrvatska ima novog predsjednika Uprave: Marc Puškarić zamijenit će Henninga Tewesa

Novi predsjednik Uprave, rođen je 1972. godine, a karijeru je započeo 2001. u Bertelsmannu
Marc Puškarić, novi predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska
 RTL

Marc Puškarić, direktor Bertelsmanna u Brazilu, internacionalne medijske korporacije, novi je predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska, javili su danas s te televizijske kuće.

Puškarić novu ulogu preuzima od početka srpnja, a na tom će mjestu zamijeniti Henninga Tewesa koji karijeru nastavlja na novoj funkciji šefa operativnog sektora programskih poslova u njemačkom RTL-u.

- Marc Puškarić ima veliko međunarodno iskustvo i osobni afinitet prema Hrvatskoj. Izuzetno sam sretan što smo pronašli ovako dinamičnog menadžera za vođenje RTL-a Hrvatska unutar grupacije Bertelsmann. Nastavit će s uspješnim poslovanjem tvrtke zajedno s menadžment timom RTL-a Hrvatska - poručio je prilikom imenovanja Andreas Fischer, predsjednik nadzornog odbora hrvatskog RTL-a i viši potpredsjednik globalnog upravljanja operacijama i sadržajem cijele Grupacije, koji će Puškariću biti nadređen.

Novi predsjednik Uprave, rođen je 1972. godine, a karijeru je započeo 2001. i to kao korporativni pravni savjetnik u Bertelsmannu. U toj je korporaciji od 2007. do 2015. godine obnašao dužnost višeg potpredsjednika Bertelsmanna te je bio zadužen za korporativne pravne poslove i savjetovanje pri akvizicijama i pripajanjima. Nadgledao je operativne transakcije u SAD-u, Latinskoj Americi, Europi i Aziji, kao i investicijske planove u Indiji i Brazilu.

Fischer se također zahvalio dosadašnjem šefu hrvatskog RTL-a Tewesu, istaknuvši kako je tijekom zadnjih pet godina uspješno vodio televiziju.

- Za vrijeme njegova vođenja, tvrtka je postala profitabilna, proširila obitelji kanala te je u kreativnom uzletu svih aktivnosti. Pokretanjem RTL Play-a napravio je značajan iskorak za RTL Hrvatsku na tržištu usluga videa na zahtjev, mijenjajući digitalno tržište u Hrvatskoj - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:39