Prilika za posao

Rimac Automobili zapošljava: U potrazi je za novim i iskusnim financijskim menadžerom!

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.10.2018. u 12:26

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

11.10.2018. u 12:26

Osijek, 210918. U Esseker centru otvoren je novi razvojni ured Rimac Technology. Na fotografiji: Mate Rimac sa zaposlenicima u novom uredu Rimac Technology. Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / Hanza Media

Mate Rimac sa zaposlenicima u novom uredu

Poznata kompanija iz Svete Nedelje, Rimac Automobili, u potrazi je za novim financijskim menadžerom.

Kako je na svom Facebook profilu objavio Mate Rimac, idealni kandidat je osoba s iskustvom u financijskom menadžmentu koja će "pomoći u strukturiranju financijske okosnice mlade i brzorastuće tvrtke".

Rimac Automobili, tvrtka koja danas broji više od 400 zaposlenika, s otvorenim uredima u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku, treba stručnjaka koji će izgraditi kompleksne financijske modele, izrađivati precizna i pouzdana financijska izvješća u realnom vremenu, te surađivati s menadžmentom oko ključnih financijskih pitanja.

- Potrebno je iskustvo, ali i volja da učite i radite u vrlo intenzivnom i brzom okruženju - napisao je Rimac te u istoj objavio najavio da će se njihov financijski tim, koji trenutno čini osmero ljudi, u budućnosti dodatno proširivati.

Prema podacima portala Poslovna Hrvatska, prosječna neto plaća radnika u kompaniji prošle je godine iznosila 5353 kune, odnosno 442 kune manje nego godinu prije. Inače, ta je automobilska tvrtka prema revidiranom poslovnom izvješću lani ostvarila ukupni godišnji prihod u iznosu od 60,05 milijuna kuna što je 13,44 milijuna kuna više u odnosu na prethodnu godinu.

Budući da su rashodi tvrtke lani iznosili nešto više od 108 milijuna kuna (skoro 64 milijuna kuna više nego 2016.), Rimac Automobili su 2017. ostvarili neto gubitak od 43,36 milijuna kuna. Godinu ranije kompanija je završila u plusu od 1,2 milijuna kuna.

 - To je rezultat svjesne odluke ispunjavanja dugoročnih ciljeva nauštrb kratkoročnih financijskih rezultata te su takvom strategijom dioničari i uprava društva usuglašeni - stoji u financijskom izvješću, a prenio je tportal.

Također, u izvještaju se naglašava i kako je tvrtka izrazito financijski stabilna jer je ukupna aktiva lani udvostručena na 258 milijuna kuna, dok su kapital i rezerve učetverostručeni na 212 milijuna kuna.