Imenovanja u Vladi

Renata Ojurović i Milan Tankosić novi pomoćnici ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.10.2018. u 16:42

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

31.10.2018. u 16:42

Zagreb, 171018.
Markov trg. Redovita sjednica Vlade RH.
Na fotografiji: Andrej Plenkovic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / CROPIX

Vlada RH

Vlada je skupštini Croatia Airlinesa predložila imenovanje Jasmina Bajića za člana uprave – direktora, do provedbe novog natječaja, a najdulje na razdoblje od šest mjeseci jer mu mandat ističe u ponedjeljak 4. studenog, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela 123. sjednice Vlade.

Nadzorni odbor nacionalne aviokompanije danas je i prihvatio prijedlog te Bajića, koji od 4. studenog prošle godine obnaša funkciju direktora, potvrdio na ovoj poziciji do provedbe natječaja. Više o imenovanju Jasmina Bajića, pročitajte ovdje.

Osim toga, skupštini društva Hrvatska kontrola zračne plovidbe Vlada je predložila, Kseniju Bertić, Dinka Staničića i Ivana Selaka za članove Nadzornog odbora tog društva.

Renata Lozo imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, dok su novi pomoćnici ministra poljoprivrede Renata Ojurović i Milan Tankosić. Ujedno su s ove pozicije razriješeni Ivica Francetić i Miljenko Živković.

Novom supredsjedateljicom Stalne hrvatsko-bavarske komisije imenovana je Andreja Metelko-Zgombić, kao predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Također, Vlada je umjesto ranije razriješenog člana Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan RH imenovala Elenu Lilianu Nadinić koja će biti predstavnica hrvatskog iseljeništva/dijaspore za Argentinu.

Na osobni zahtjev razriješen je dosadašnji član Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice Ivan Krolo dok je novom članicom Vijeća imenovana Petra Nola Fuchs, ravnateljica Stomatološke poliklinike Zagreb.

Također, za novu članicu Nacionalnog povjerenstva za olakšice Vlada je imenovala Lenku Ercegović, koja će na toj poziciji zamijeniti preminulu Editu Bošković.