Pojačanje na vrhu

Rahela Sakoman nova je regionalna direktorica ljudskih potencijala u Schneider Electricu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.10.2018. u 13:16

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

1.10.2018. u 13:16

Schneider Electric / Press

Rahela Sakoman, regionalna direktorica ljudskih resursa u Schneider Electricu

Rahela Sakoman nova je regionalna direktorica ljudskih resursa kompanije Schneider Electric, a bit će zadužena za područje Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Jedan od njezinih prioriteta, poručuju iz kompanije, bit će naglasak na digitalnoj transformaciji koja je, zahvaljujući primjeni novih tehnologija i ubrzanoj digitalizaciji, sve intenzivnija. Fokus Rahele Sakoman bit će, stoga, na kontinuiranom učenju i nadogradnji stručnih i specijalističkih znanja, kao i na razvoju novih vještina i primjeni alata u podršci digitalizacije poslovanja.

Na poziciju regionalne direktorice ljudskih resursa Schneider Electrica prelazi s mjesta savjetnice za ljudske resurse u energetskoj multinacionalnoj kompaniji Eni, a karijeru je započela kao projektna menadžerica u Ulixu.

Sakoman, koja će na novoj poziciji zamijeniti Tamaru Živanović, magistrirala je psihologiju na  Sveučilištu Alliant International u San Diegu, dok je preddiplomski studij pohađala na Wright State University u Daytonu (SAD) i Sveučilištu Webster u Beču (Austrija).