Razvoj karijera

Pulski Uniline studentima nudi stipendije u iznosu od 1.250 kuna i sigurno radno mjesto

Podijelit će desetak stipendija studentima završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija u Hrvatskoj
Otvorenje nove zgrade Uniline-a
 Goran Sebelic / Hanza Media

Vodeća destinacijska kompanija u regiji, specijalisti za putovanja i paket-aranžmane na području jugoistočne Europe, Uniline u potrazi je za novim stručnim kadrovima. Ove godine odlučili su stipendirati desetak studenata završnih godina preddiplomskih i diplomskih studija u Hrvatskoj. Natječaj, objavljen na njihovim web stranicama, otvoren je do 31. listopada. Stipendistima je po završetku studija osigurano i radno mjesto u kompaniji, piše Glas Istre.

- Dobijemo li veći broj kvalitetnih prijava, moguće je i da povećamo broj stipendija. Računamo na studente ekonomije, financija, informatike, kulture i turizma, ali i svih drugih smjerova. Ne držimo se formalnih kriterija, već su nam veoma bitne ostale osobine kandidata. Kroz selekcijski proces procjenjivat ćemo motivaciju kandidata, uvjet je motivacijsko pismo, a potom, ovisno o studijskom smjeru, imat ćemo i provjeru znanja, pismenu i usmenu, provjeru znanja stranog jezika, razgovor s kandidatima, poručila je Nina Stepčić iz Unilineovog Odjela ljudskih resursa.

Novi zaposlenici kroz svoj rad upoznat će se s destinacijama, komunikacijom s dobavljačima na terenu, pa sve do kontrole isporučenih usluga. Nakon toga, u drugoj fazi naučit će kako se izrađuje ponuda prema partnerima te na samom kraju upoznat će se s prodajnim procesom

- Stipendija će iznositi 1.250 kuna mjesečno. Pokrivena je, dakle, završna godina studija. Termin odrađivanja stručne prakse se dogovara sa studentom-stipendistom, kada je slobodan, ljeti ili tijekom zadnjeg semestra kada završe predavanja i krenu pripremati diplomske radove, dodala je Stepčić.

Uniline trenutno zapošljavaju 210 ljudi, najviše ih je, oko 160 u pulskom sjedištu kompanije, ostali su u Zagrebu, nešto po Hrvatskoj, u zračnim lukama, a među njima još ima i studenata, sezonskih djelatnika. Uniline u Hrvatskoj i regiji jugoistočne Europe godišnje opslužuje više od 390 tisuća gostiju, a lani su ostvarili najbolji poslovni rezultat do sada - ukupan prihod od 416 milijuna kuna, 11 posto više nego godinu prije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:58