Nova lica Renaulta

Pronašli su zamjene za Carlosa Ghosna: Imenovan novi predsjednik uprave i izvršni direktor

Za novog predsjednika uprave izabran Senard, dok je na mjesto izvršnog direktora došao Bollore
Jean-Dominique Senard i Thierry Bollore
 Philippe Wojazer / REUTERS

Francuski automobilski gigant Renault imenovao je novog predsjednika uprave i izvršnog direktora nakon što je Carlos Ghosn bio prisiljen dati ostavku zbog sve većeg broja optužbi.

Na poziciju novog predsjednika uprave zasjeo je 65-o godišnji Michelin Jean- Dominique Senard, dok je na mjesto izvršnog direktora došao Thierry Bollore.

Tako će Sanard biti odgovoran za izglađivanje odnosa Renaulta i japanskog partnera Nissana, ali i daljnji nastavak razgovora o novoj strukturi saveza kako bi učvrstio 20-godišnje partnerstvo, dok će Bollre biti zadužen za koordinaciju aktivnosti predsjednika uprave, piše BBC.

- Važno je da odnosi Renaulta i Nissana ostanu snažna. Moramo zajedno kročiti u budućnost – istaknuo je Senard.

Kako navodi Reuters, Ghosnov izlazak iz ovog automobilskog diva, označio je kraj jedne od najdugovječnijih karijera u povijesti automobilske industrije. Nakon 14 godina na poziciji izvršnog direktora i desetogodišnje karijere kao predsjednik uprave, Carlos je svoju ostavku na obje funkcije dao večer uoči sastanka Uprave nakon što je i to zatražila francuska vlada kao najveći dioničar kompanije.

Njegovo uhićenje kao i sve optužbe koje su ga zadesile, uvelike su opteretile dva desetljeća stare odnose između partnera, te time ugrozile budućnost automobilskog diva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:40