Imenovanja

Promjene na vrhu: Gordan Miler novi je predsjednik Uprave Imex banke

U Imex banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske
Gordan Miler, predsjednik Uprave Imex banke
 Jozo Vrdoljak / Privredni vjesnik

Nakon prijedloga Nadzornog odbora Imex banke, na posljednjoj održanoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke Gordan Miler imenovan je predsjednikom Uprave Imex banke.

U Imex banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Grafičkog zavoda Hrvatske d.o.o. koji djeluje unutar grupe Školska knjiga. U svom bogatom poslovnom iskustvu proveo je više od 15 godina na vodećim pozicijama u hrvatskom bankarskom sektoru.

Gordan Miler karijeru je započeo u Trgovačkoj banci Zagreb gdje je bio financijski zastupnik i rukovoditelj profitnog centra u Sektoru poslovanja s poduzećima. Nastavio je u Privrednoj banci Zagreb, gdje je tijekom deset godina radio na izvršnim pozicijama unutar PBZ grupe, većinom u Grupi poslova s poduzećima, poslovima riznice i investicijskog bankarstva, a tri godine bio je i član Uprave Međimurske banke te kasnije i član njenog Nadzornog odbora. Od 2003. godine bio je viši izvršni direktor Sektora za velika poduzeća i poslove s inozemnim kompanijama te od 2004. do 2008. godine predsjednik Nadzornog odbora PBZ leasing Zagreb. Iskustva u području bankarstva stjecao je i u Societe Generale Splitskoj banci (koja je danas dio OTP grupe) gdje je radio na poziciji člana Uprave zaduženog za Grupu poslova komercijalnog bankarstva i tržišta te prethodno, glavnog izvršnog direktora Sektora za komercijalno bankarstvo i tržišta gdje je bio odgovoran za korporativno bankarstvo, poslove riznice, skrbništva i faktoringa.

Miler je sudjelovao je na brojnim programima stručnog usavršavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, završio je poslovnu školu strateškog managementa Privredne banke Zagreb, u suradnji s MCE Bruxelles, General Management Program Zagrebačke škole ekonomije i managementa te management program na London Business School.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:57