Hrabrost se isplatila

Prije 13 godina pokrenuo je tvrtku koju su osudili na propast, ali on je danas milijarder

Svoj današnji uspjeh može zahvaliti upravo tome što nije slušao ljude oko sebi
Min-Liang Tan
 Bobby Yip / REUTERS

Kada je 2005. godine Min-Liang Tan pokrenuo Razer, nitko nije vjerovao da će uistinu i uspjeti, piše CNN Business.

Danas, trinaest godina kasnije, njegova kompanija jedna je od najvećih i najpoznatijih proizvođača gaming opreme na svijetu, dok je Min-Liang jedan od najmlađih singapurskih milijardera koji je sam zaradio svoje bogatstvo.

- Govorili su mi da je to djetinjasto i da neću uspjeti. Pitali su me jesam li normalan jer se tada nitko nije usudio ući u tu branšu - kazao je Tan.

Kako tumači direktor i osnivač kompanije, svoj današnji uspjeh može zahvaliti upravo tome što nije slušao ljude oko sebi i što se relativno rano uključio u eSports.

Iako je danas njihova paleta proizvoda vrlo široka, od slušalica, preko tipkovnica pa sve do laptopa i pametnih telefona, sve je zapravo započelo s kompjutorskim mišem koji ih je zbog svog futurističkog izgleda i proslavio, a njihov tadašnji slogan 'od gamera za gamere' postao je glavno obilježje ove tvrtke.

- Kada smo krenuli, rekli smo da ćemo napraviti najbolji kompjuterski miš koji će biti 'poklon' gamerima od gamera. I tako je nastao Razer Boomslang, naš prvi uređaj koji je svoje ime dobio po afričkoj zmiji koja je ujedno i jedna najotrovnijih na svijetu - pojašnjava.

Ova kompanija trenutno zapošljava više od 1.500 ljudi diljem svijeta, a njena tržišna vrijednost procijenjena je na 1,6 milijardi dolara. Samo u prvoj polovici prošle godine prihodi tvrtke iznosili su 274 milijuna dolara što je rast od 39 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:11