Ostvarila je svoj san

Priča Dubrovkinje koja je s 26 godina pokrenula svoj mali biznis, evo i od čega najviše strahuje

Danas mnogi milenijci maštaju o nekom svom biznisu. Antea Kovač iz Dubrovnika prije šest mjeseci ostvarila je svoj san. Danas mnogi milenijci maštaju o nekom svom biznisu. Antea Kovač iz Dubrovnika prije šest mjeseci ostvarila je svoj san. Preuzela je frizerski salon u kojem je do tada radila. Ulazak u poduzetništvo bio je, priznaje, relativno velik korak, posebno uzme li se u obzir da ima 26 godina pa njezini vršnjaci tek polako izlaze s fakulteta i nalaze prve prave poslove.

Svakodnevica Antee Kovač iz Dubrovnika tijesno je organizirana oko posla.

  • Radim u smjenama. Jutarnja je smjena od osam do tri, popodnevna od dva do devet sati uvečer. Ne mogu se žaliti. Posao dobro ide i radi se puno. Trenutno radim sama i raspored mi je stalno popunjen. Većina termina je rezervirana unaprijed, nemam puno praznog hoda - kaže Antea.

Antea kaže da se bez obzira na neiskustvo nije previše bojala kada se osamostaljivala.

  • Sve se to dogodilo spletom okolnosti. U svom današnjem salonu radila sam nekoliko godina. U jednom trenutku, djevojka koja je bila vlasnica salona odlučila se posvetiti turizmu, voditi apartmane. Nije to neobično za Dubrovnik. A ja sam ionako bila u salonu i više od nje, poznavala sam sve mušterije. Već sam praktički vodila salon, a posao je bio dobro uhodan - prepričava Antea.

Poduzetništvo joj se tako jednostavno dogodilo. Kada je bivša vlasnica salona odlazila Antea je imala dvije opcije – otići i tražiti posao u nekom drugom salonu ili pokušati sama preuzeti salon. Odluka nije bila jednostavna jer ulazak u bilo koji biznis zahtijeva financijska ulaganja. Ona je aplicirala za poticaje u gradu. Poticaje je na kraju i dobila i danas vodi svoj posao.

promo

Pitamo ju znači li joj ta samostalnost puno, na što odgovara ‘naravno’.

  • Pa to je, mislim, vrhunac što možeš u ovom poslu. Imati vlastiti salon i biti samostalan. Naravno da sam ponosna. Uostalom, volim ovaj posao. Sviđa mi se što si stalno okružen ljudima, što si stalno u komunikaciji. Nekako, otvoreno ti je polje - kaže Antea.

Cilj joj je, u narednih nekoliko godina, stabilizirati posao, narasti još malo, možda i nekog zaposliti. Za posao se, kaže, ne boji. Da bi se pak zaštitila od bilo kakvih neplaniranih nezgoda osigurala se u Croatia osiguranju.

  • Čovjek nikad ne zna. Dovoljno je da pukne neka cijev, što ne možeš kontrolirati, i da sve što si stvorio ode. Ili se dogodi nekakav kratki spoj u bojleru, bukne požar… Meni se osobno to nikada nije dogodilo, ali takve se stvari ljudima događaju redovno. Rizik uvijek postoji i to je razlog zbog kojeg sam se osigurala. Nikad ne znaš - pojašnjava Antea.

Mali poduzetnici poput Antee sada u Croatia osiguranju mogu s jednim paketom osiguranja mPoduzetnik zaštititi svoju imovinu. Paket osiguranja mPoduzetnik poduzetnicima nudi osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluja, tuča, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. Uz svaki paket moguće je ugovoriti javnu odgovornost prema trećim osobama i djelatnicima i osigurati se u slučaju nezgoda djelatnika. Moguće je ugovoriti i osiguranje zaslona mobitela bez ograničenja samo na novi mobitel ili određene marke.

Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:51