Imenovanje

Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko izabrana je za članicu Upravnog odbora ELTI-a

Imenovanjem predstavnika Hrvatske banke za obnovu i razvitak u Upravni odbor ELTI-a jača se utjecaj manjih razvojnih banaka na rad udruge
Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a i nova članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka
 HBOR

Predsjednica Uprave HBOR-a, Tamara Perko izabrana je za članicu Upravnog odbora Europske udruge dugoročnih investitora (ELTI) koja okuplja 29 financijskih institucija, a čija aktiva ukupno iznosi 1,7 bilijuna eura.

- Ulaskom u upravljanje ELTI-em potvrđen je ugled HBOR-a među europskim financijskim institucijama, a omogućen nam je i značajniji utjecaj na regulativu te poticanje dugoročnog financiranja investicija. U tom smislu omogućeno nam je promicati inicijative koje će pozitivno utjecati na razvoj konkurentnosti europskih, ali posebice hrvatskih poduzetnika – istaknula je Perko prilikom imenovanja.

Imenovanjem predstavnika Hrvatske banke za obnovu i razvitak u Upravni odbor ELTI-a jača se utjecaj manjih razvojnih banaka na rad udruge, ali i stavove koje udruga, kao glasnogovornik svih članova, iznosi prema tijelima Europske unije. Uz ovu prestižnu funkciju, Perko ujedno obnaša dužnost članice Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (EAPB) te predsjednice Upravnog odbora Međubankarskog udruženja Narodne Republike Kine i zemalja srednje i istočne Europe.

Inače, Europska udruga dugoročnih investitora, osnovana je 2013. godine sa svrhom jačanja suradnje s europskim institucijama koje se bave dugoročnim financiranjem, ali i razvijanjem koncepta dugoročnog ulaganja u gospodarski i financijski sektor, poticanjem istraživanja o dugoročnim ulaganjima, te izvještavanjem Europske unije i njezinih institucija o ulozi i potencijalu članova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:46