Put oko svijeta u 80 dana

Posao iz snova: traži se osoba koja će putovati svijetom i isprobavati džin i koktele

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.8.2018. u 15:32

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.8.2018. u 15:32

Man sitting and drinking whiskey at bar counter, Image: 312076897, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Londonska tvrtka Mr. Fogg's nudi posao iz snova za sve obožavatelje džina i, još bitnije, za one koji vole putovati. Riječ je, naime, o kompaniji koja je vlasnik nekoliko barova diljem Londona i priprema se otvoriti još jedan, za koji žele da ima najbolji džin na svijetu. Iz tog je razloga Mr. Fogg's u potrazi za "svjetskim putnikom" koji bi u 80 dana diljem svijeta isprobavao džin, baš poput Phileasa Fogga iz romana Julesa Vernea.

Dakle, novi zaposlenik ove kompanije trebao bi degustirati razne džinove i koktele i sve to zabilježiti svojom kamerom pa objaviti na društvenim mrežama uz prikladan tekst. Mumbai, Hong Kong, Pariz, New York, Japan i San Francisco samo su neke od lokacija koje će Mr. Fogg'sov putnik “morati” posjetiti za što će, naravno, biti i plaćen.

Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 27. kolovoza, a uvjet je poznavanje društvenih mreža i aktivnost na njima, “znanje o umjetnosti fotografiranja i slikanju selfija”, kako piše u oglasu, te mogu izvesti takvo putovanje do studenog 2018. Uz to, bitno je napomenuti da kandidat mora imati najmanje 21 godinu i da mora biti “talentiran u umjetnosti pismenog izražavanja”.

U samoj prijavi za posao, na koji se možete prijaviti na ovom linku, potrebno je uz osobne podatke i CV, napisati koje ste zemlje posjetili u posljednjih pet godina, navesti koje tri su vam ostale u najboljem sjećanju, opisati najveću avanturu u životu kao i najsramotniji događaj u životu.