Dobre vijesti za radnike

Pevec zaposlenicima isplatio regres od 1000 kuna: 'Postavljamo nove standarde poslovanja'

Isplata regresa uslijedila je nakon prošlotjedne isplate stimulacija djelatnicima u maloprodaji, nabavi i stručnim službama
Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca
 Tomislav Krišto / Hanza Media

Kompanija Pevec danas je isplatila ovogodišnji regres u iznosu od 1000 kuna po zaposleniku, javili su iz trgovačkog lanca.

- Uvijek ističemo kako su naši zaposlenici naš najveći kapital. Od 2016. godine, kada je vodstvo tvrtke preuzela nova uprava, zabilježen je porast plaća za 24 posto dok je krajnji cilj podizanje prosječne neto plaće na 7500 kuna kroz naredne dvije godine - poručio je tom prilikom Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.

Isplata regresa uslijedila je nakon prošlotjedne isplate stimulacija djelatnicima u maloprodaji, nabavi i stručnim službama u ukupnom iznosu većem od dva milijuna kuna.

Dodatno, prema Lovrinčevićevim riječima, Pevec je za zaposlenika osigurao i program stimulacija koji uključuje danas isplaćeni regres, ali i božićnicu od 1000 kuna, uskrsnicu od 500 kuna, naknadu za rođenje djeteta od 4000 kuna, božićne poklone za djecu zaposlenika u vrijednosti od 600 kuna, besplatne sistematske preglede jednom godišnje za sve radnike, kao i 13. plaću za 20 posto najuspješnijih zaposlenika u maloprodaji.

- Postavljamo nove standarde poslovanja te se etabliramo kao lider na sve zahtjevnijem tržištu rada - dodao je prvi čovjek Peveca.

Inače, taj trgovački lanac sada zapošljava 1855 ljudi, no ta će se brojka u skoroj budućnosti dodatno povećati budući da se otvaranje novog prodajnog centra u Vukovaru očekuje u listopadu, a u planu je i izgradnja dvaju novih centara u Vinkovcima i Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:49