Brutalno iskren

Osnivač WhatsAppa Jan Koum napušta Facebook: 'Želim uživati u svojim rijetkim Porscheima'

Koumu je bio uznemiren količinom informacija koje je Facebook prikupljao o ljudima
 REUTERS

Milijarder Jan Koum, osnivač WhatsAppa, u ponedjeljak je najavio odlazak iz Upravnog odbora Facebooka brutalnom iskrenošću kakva je rijetka u korporativnim objavama.

"Vrijeme za mene da krenem dalje", napisao je Koum na svom Facebook profilu, a sudeći prema izvoru The New York Timesa, Koum je bio uznemiren količinom informacija koje je Facebook prikupljao o ljudima i tražio je jaču zaštitu korisnika. O napuštanju tvrtke razmišljao je još od kraja prošle godine, a šlag na tortu bila je situacija u kojoj se našao Facebook zbog afere Cambridge Analytic.

Jučer je, pak, na Facebooku napisao kako napušta svoje mjesto u upravi Facebooka kako bi se usredotočio na stvari u kojima uživa izvan posla "kao što su prikupljanje rijetkih Porschea i igranje frizbija."

Za Kouma, koji je za vrtoglavih 19 milijardi dolara Facebooku prije nekoliko godina prodao popularnu uslugu za razmjenu poruka WhatsApp, Porschei su ozbiljan posao, prenosi Business Insider.

Kako je rekao za 2016. godine za Porscheov časopis Christophorus, tijekom odrastanja u predgrađu Kijeva najveća želja bila je kupiti upravo taj automobil. Moći kupiti Porsche bilo je ono što je potaknulo njegovu ambiciju.

"Za mene, Porsche je uvijek predstavljao vrhunac uspjeha", rekao je Koum i dodao „želja za takvim automobilom bila je ključni poticaj da što više naučim i napravim." Svoju želju je ispunio 2003. godine, kada je kupio i svoj prvi Porsche 911.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:06