Imenovanja

Odluka je konačno pala: Goran Fabris novi je predsjednik Uprave Jadran Crikvenice

Odabrali su ga novi vlasnici tvrtke, fondovi PBZ Croatia osiguranje i Erste fond
Goran Fabris
 Jadran Crikvenica

Nakon puno peripetija tijekom kojih je država pokušala novim vlasnicima nametnuti svoje ljude, crikvenički Jadran napokon je dobio novog predsjednika Uprave.

Bit će to čovjek po odabiru novih vlasnika tvrtke, fondova PBZ Croatia osiguranja i Erste fonda, bivši šef operacija rovinjske Maistre i ekonomist Goran Fabris koji će na toj poziciji zamijeniti dosadašnjeg šefa Uprave i HDZ-ovca Peru Matića.

Podsjetimo, Matić je na čelo Jadran Crikvenice došao u siječnju ove godine, zamijenivši dugogodišnjeg predsjednika Uprave Dinu Manestra, i to u trenutku kad su fondovi na natječaju za privatizaciju Jadran Crikvenice već predali obvezujuću ponudu za kupovinu te tvrtke, vrijednu 199.8 milijuna kuna te obvezu dokapitalizacije od 200 i investicije od 450 milijuna.

Od odluke o prodaji Jadrana fondovima do danas prošlo je nekoliko mjeseci pregovaranja s Perom Matićem kojeg je nadzorni odbor tvrtke jučer smijenio s čela te kompanije te za novog predsjednika Uprave predložio i izabrao Fabrisa.

Duljini pregovora presudili su navodno izdašni menadžerski ugovori sklopljeni između predsjednika Uprave Matića i nekih njegovih suradnika, s vrlo visokim otpremninama koje novi vlasnici, tako su ranije rekli, nisu namjeravali platiti.

Kakav je dogovor točno postignut između fondova i Matića još uvijek nije poznato, ali on, navodno, i dalje ustraje na isplati onoga što mu ugovorom pripada.

- Planovi poslovanja dalje uključuju financiranje unaprjeđenja standarda smještaja u cilju osiguranja kvalitete kroz prenamjenu, obnovu, rekonstrukciju, dogradnju postojećih kapaciteta te sveobuhvatne infrastrukturne zahvate kao i jačanje kompetencija zaposlenika i upravljačkog kapaciteta na svim razinama managementa Društva, a sve u cilju daljnjeg razvijanja samog Društva i destinacije u suradnji s lokalnom zajednicom - izjavio je Fabris.

Riječ je o hotelskom poduzeću s 1700 smještajnih jedinica u Crikvenici, Dramlju i Selcu ukupnog potencijala za pet tisuća gostiju, a uključuje hotele Esplanade, Katarina, Omorika, Kaštel, International, Zagreb, Slaven, Ad Turres turističko naselje Kačjak te kamp Selce.

Postupak dokapitalizacije tvrtke započeo je 2016. godine kad su dionice tvrtke uvrštene na Zagrebačku burzu, a tome je prethodio dugotrajni stečajni postupak koji je završio 2014. godine.

Prije ulaska u turističke vode, Goran Fabris osam je godina obnašao rukovodeće funkcije u pazinskoj Istraplastici, a od 2000. godine bio je direktor nabave i vanjskih servisa u Valamaru. Zadnjih šest godina radio je kao direktor operacija Maistre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:03