Registrirao novu firmu

Nova karijera bivšeg šefa Uljanika: Hoće li, osim vile, iznajmljivati i svoju jahtu?

Osnovao je tvrtku čija je primarna djelatnost iznajmljivanje i davanje u zakup plovnih prijevoznih sredstava
Gianni Rossanda i njegova vila u Pješčanoj uvali kod Pule
 CROPIX/Luna rossa

Bivši predsjednik Uprave Uljanika Gianni Rossanda, koji je donedavno prozivan za odgovornost zbog krize u pulskom brodogradilištu, 31. siječnja osnovao je tvrtku čija je primarna djelatnost iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) plovnih prijevoznih sredstava. S obzirom da je Rossanda svojevremeno potvrdio da posjeduje jahtu od 12 metara, njegova promjena branše može se činiti kao logičan izbor. Temeljni kapital firme Sail Consulting d.o.o. sa sjedištem u Puli, odnosno Valsalinama, iznosi 20 tisuća kuna, piše Glas Istre.

Inače, javnost se digla na noge i nakon što je Jutarnji otkrio vilu koju je tadašnji šef Uljanika dovršio u trenutku kada se škver našao pred slomom. U špici sezone vilu iznajmljuje za 5.000 eura tjedno...

I dok bi država i novoizabrani strateški partner Tomislav Debeljak do izrade programa restrukturiranja zajedničkim snagama trebali u posrnulo brodogradilište ubrizgati 600 milijuna kuna, Rossanda je, osim što trenutno gaji posve druge poslovne ambicije, ostao imun na loše poslovne odluke te zasad ne snosi odgovornost za stanje u Uljaniku. Premda se neko vrijeme u kuloarima pričalo o njegovom odlasku u bankarski sektor, on se odlučio za jedan posve drugačiji poslovni pothvat.

Iako bi zli bi jezici rekli da donedavno jedan od najmoćnijih Puležana u svojoj teškoj poslovnoj sudbi da bi preživio mora iznajmljivati plovila na Valsalinama, što bi mogao biti ključan segment njegovog budućeg poslovanja, čini se da Rossanda svojom novom firmom neće na jednoj od pulskih plaža rentati samo - pedaline. Jer, ako se prisjetimo da Rossanda, kako je i sam potvrdio u intervjuu za Glas Istre, posjeduje jahtu od 12 metara usidrenu u Volmama, njegova promjena branše može se zapravo činiti kao logičan i dobro promišljen izbor. Tada mu je jahta bila samo ispušni ventil i prilika za odmor od problema, no danas bi mogla biti dio unosnog poslovanja.

No, očigledno je da se ni približno nije mogao opredijeliti za jednu djelatnost. Širok je dijapazon predmeta poslovanja kojih je vezao za svoj Sail Consulting: projektiranje i građenje te stručni nadzor građenja, energetsko certificiranje i redoviti pregledi sustava grijanja, hlađenja i klimatizacije, usluge istraživanja, pružanja i korištenja znanja i informacija u gospodarstvu, uređenja interijera i eksterijera, ali i posredovanja pri sklapanju poslova na novčanom tržištu te, ni manje ni više, nego upravljanja društvima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:42