Neuobičajeni savjetnik

Neočekivani biznis stručnjak: Evo nekoliko karijernih savjeta poznatog morskog predatora

Eko-sustav brzo se mijenja, a pobjednici su oni koji se prilagođavaju
Velika bijela psina, ilustracija
 Profimedia, Sciencephoto RM

Morskog psa vjerojatno ne želite sresti na moru, ali možda biste mogli poslušati nekoliko poslovnih i karijernih savjeta od ovog oceanskog predatora.

- Mi, morski psi, dobro se zabavljamo na račun vas ljudi. Ali stvarno biste od nas mogli i puno naučiti. Mi smo kraljevi oceanske igre. Budite više poput nas i mogli biste zavladati i kopnenim prostranstvima - piše tako morski pas, čije je ''pismo'' objavio Quartz.

Pa, evo koje su to osobine morskih psina koje bi vam mogle pomoći da vaša karijera procvjeta.

Budite fleksibilni

Eko-sustav brzo se mijenja, a pobjednici su oni koji se prilagođavaju.

- Kad temperature u vašem uobičajenom habitatu porastu zbog razloga koji su izvan vaše kontrole, hvala vam na tome ljudi, migrirajte u sjevernije klime - poručuje Quartzov morski pas.

Drugim riječima, budite spremni prilagođavati vaše ideje i poslovne planove potrebama tržišta.

Slijedite svoju intuiciju

Nemojte se bojati promijeniti svoje planove, ako ''nanjušite'' da je to prava stvar.

- Kada vaši elektroreceptori detektiraju promjene u magnetskom polju koji ukazuju na mogući plijen u blizini, vjerujte svojim instinktima i krenite u tom smjeru - savjetuje predator.

Zapravo vam poručuje da imate vjere u sebe i svoje ideje, a kad vam instinkti kažu da je poslovni uspjeh iza ugla, skrenite na tom uglu.

Prihvatite da ćete biti neshvaćeni

- Gle, možete ili biti predator ili imati prijatelje svugdje po hranidbenom lancu. Jedno s drugim ne ide - kaže morski pas.

A ova je psina, čini se, tijekom lutanja oceanskim prostranstvima odradila i domaću zadaću čitajući ni više ni manje nego političkog filozofa Machiavellija poznatog po slavnoj rečenici „cilj opravdava sredstvo”.

Našem se morskom psu posebno svidjela jedna druga filozofova misao, ona o tome je li bolje da vas se drugi boje ili biti voljen.

- Budući da ljubav i strah teško idu jedno s drugim, ako moramo birati između njih, daleko je sigurnije da vas se drugi boje nego da vas vole - citira morski pas Machiavellija.

Dakle, budite spremni na to da vas mnogi neće razumjeti, ali slijedite svoje ciljeve.

Imajte svoju škvadru i #VašeSretnoMjesto

Ipak, čak i samotnim ubojicama, kako se ova psina sama oslovila, tu i tamo dobro dođe podrška, poručuje nostalgično morski pas.

- Preporučujem da se nađete sa stotinama vaših najboljih prijatelja na nekom zabačenom mjestu u Tihom oceanu, iz razloga koji još uvijek zbunjuju znanstvenike - savjetuje psina.

Za one koji nemaju priliku lutati oceanskim bespućima, pronalaženje vremena za prijatelje i obitelj, također bi moglo pomoći.

Budite nezamjenjivi

- Morski psi su prošli solidan broj skandala tijekom vremena. Još uvijek se nosimo s posljedicama ljeta 1975. godine, ali na kraju krajeva važna je izvedba - poručuje Quartzova psina aludirajući na filmski hit Ralje.

Bez nas, ocean bi bio odvratna juha meduza i algi, zaključuje.

Dakle, pobrinite se da ono što na svom radnom mjestu možete ponuditi vi, ne može bilo tko drugi. Ako doprinosite stabilnosti i efikasnosti kompanije nitko vas se neće htjeti riješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:53