Nakon pet godina

Najplaćenija direktorica Applea, koja je zarađivala osjetno više i od šefa, napušta tvrtku

Njemu poziciju preuzet će Deirdre O'Brien, bivša potpredsjednica odjela ljudskih resursa
Angela Ahrendts
 Paul Hackett / REUTERS

Appleova direktorica maloprodaje, Angela Ahrendts nakon pet godina u travnju napušta kompaniju. Ahrendts je u tehnološki gigant došla iz modne kuće Burberry gdje je obnašala dužnost izvršne direktorice, te je u to vrijeme bila najplaćenija direktorica u Velikoj Britaniji, piše CNN.

- Obožavam modu i predivno je kada radite u industriji koju volite i o njoj znate sve. No, Appleov poziv nisam mogla odbiti, ipak je to najveća kompanija na svijetu. Zadnjih pet godina bile su mi najizazovnije i najispunjenije godine u mojoj karijeri - poručila je tada Ahrendts.

Inače, 2014. godine kada je Angela Ahrendts došla u Apple, bila je jedina žena na direktorskoj poziciji. U isto to vrijeme pojavile su se i glasine kako je ona buduća nasljednica generalnog direktora Tima Cooka.

Također, ona je bila i najplaćenija direktorica u kompaniji što je vidljivo i prema zadnjem financijskom izvješću objavljenom 8. siječnja ove godine. Prema tim podacima, isplaćeno joj je ukupno 26,5 milijuna dolara (oko 172 milijuna kuna) za prošlu godinu, dok je Cook za isto to razdoblje dobio svega 15,7 milijuna dolara (oko 102 milijuna kuna), piše CNBC.

Njenu poziciju u proširenom izdanju preuzet će Deirdre O'Brien, bivša potpredsjednica odjela ljudskih potencijala koja je u kompaniji već gotovo tri desetljeća. O'Brienina nova uloga obuhvaćat će maloprodaju i upravljanje ljudskim resursima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:06