Novi poticaji

Ministarstvo turizma za zapošljavanje ranjivih skupina u turizmu daje 32 milijuna kuna

Europska unija iz Europskog socijalnog fonda program subvencionirala s ukupno 85 posto
Ilustracija
 Dragan Matić / Hanza Media

Za 22 projekta koji nastoje poboljšati pristup ranjivih skupina tržištu rada, Ministarstvo turizma dodjeljuje 32,4 milijuna kuna. Riječ je o programima koji doprinose povećanju zapošljivosti u turizmu i ugostiteljstvu, i to nezaposlenih, mlađih od 25 te starijih od 54 godine, istaknuli su iz Ministarstva.

- Ova Vlada svjesna je važnosti i mogućnosti koje turizam nudi te stoga mnogo napora ulažemo u edukaciju, aktivaciju i popularizaciju turističkih i ugostiteljskih zanimanja. Kroz ovaj projekt osigurali smo dosad preko 63 milijuna kuna, a njime želimo omogućiti i olakšati pristup ranjivih skupina tržištu rada u turizmu - istaknuo je povodom odluke o financiranju resorni ministar Gari Cappelli.

Naime, lani je zatvoren prvi javni poziv kojim je projektima za lakše zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu dodijeljeno 31,5 milijun kuna. Budući da zbog velikog interesa i ograničenih sredstava, prošle godine nisu svi projekti uspjeli dobiti poticaje, osiguran je dodatan novac za financiranje novih dvadesetak projekata. Pritom je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda program subvencionirala s ukupno 85 posto, odnosno 53,5 milijuna kuna. Projekte su mogle prijaviti ustanove za obrazovanje odraslih, kao i udruge koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

- Turizam možemo razvijati jedino sinergijom javnog, privatnog i civilnog sektora jer je turizam industrija doživljaja i emocija, on mora biti uključiv i prilika za zaposlenje - zaključio je ministar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:42