Udruga proizvođača lijekova

Mihael Furjan iz Plive ponovno izabran za predsjednika Izvršnog odbora

HUP-ova Udruga proizvođača lijekova okuplja vodeće domaće i strane proizvođače generičkih lijekova
Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive
 Neja Markicevic/CROPIX

Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska, na današnjoj Skupštini HUP - Udruge proizvođača lijekova ponovno je, na jednogodišnji mandat, izabran za predsjednika Izvršnog odbora te udruge.

HUP - Udruga proizvođača lijekova okuplja vodeće domaće i strane proizvođače generičkih lijekova, kao što su Pliva, Belupo, JGL, Krka, Hospira, PharmaS, Farmal, Sandoz, Alvogen te kao pridruženog člana Udrugu proizvođača generičkih lijekova, koji zajedno čine gotovo 100% generičkih lijekova u Hrvatskoj i zapošljavaju gotovo 5100 radnika.

„Farmaceutska industrija uvijek iznova potvrđuje svoj značaj na domaćem tržištu – kroz zapošljavanje stručnih mladih kadrova te ulaganje u istraživanje i razvoj novih, kvalitetnih, ali i poboljšanje postojećih lijekova i pripravaka na dobrobit svih pacijenata i građana Hrvatske. Zdravstveni sustav je i dalje potrebno racionalizirati, jer trenutni sustav s predugim rokovima plaćanja nije dugoročno održiv. I u narednom periodu snažno ću poticati navedene promjene kako bi farmaceutska industrija u Hrvatskoj ostvarila svoj puni strateški potencijal kojeg posjeduje“, izjavio je ovom prilikom Furjan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:56