Promjene na vrhu

Lana Popović nova je predsjednica Coca-Cola Grupe za srednju i istočnu Europu

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.10.2018. u 11:24

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.10.2018. u 11:24

Coca-Cola press

Lana Popović, direktorica Coca-Cole za srednju i istočnu Europu

Lana Popović imenovana je novom predsjednicom Coca-Cola Grupe za srednju i istočnu Europu, a na toj će poziciji zamijeniti Nikosa Koumettisa koji je preuzeo mjesto predsjednika Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku (EMEA).

Na svoju novu poziciju Popović dolazi s funkcije direktorice za sjeveroistočnu Europu, a bit će zadužena za 26 zemalja, od Rusije do Italije, poručili su iz te kompanije. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a Coca-Colinom timu pridružila se 2001. godine. Direktoricom marketinga za Hrvatsku te za Bosnu i Hercegovinu imenovana je 2006., a samo godinu kasnije preuzela je funkciju direktorice poslovanja za jugoistočnu Europu.

Direktoricom poslovanja Coca-Cole u Poljskoj i na Baltiku, postala je 2016., a na svoju dosadašnju funkciju direktorice za sjeveroistočnu Europu došla je 2017. godine.

Inače, Popović će odgovarati svom prethodniku Nikosu Koumettisu koji je, kao novi predsjednik Grupe za Europu, Bliski Istok i Afriku, sada odgovoran za šest poslovnih jedinica, 120 država i trećinu svjetske populacije.

Koumettis je u EMEA regiji zamijenio Briana Smitha, koji je izabran za predsjednika i operativnog direktora The Coca-Cola Company, odgovornog izravno Jamesu Quinceyju, predsjedniku Uprave ove korporacije.