Omogućava MINGO

Kreativna Čakovčanka Ana osvaja ručno rađenim torbama, prihod od prodaje veći za 95%

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta pokrenulo je projekt 'Ostvari san u Hrvatskoj'
Ana Golubić Brozović, vlasnica brenda Baggiz
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Kada je Čakovčanka Ana Golubić Brozović 2006. godine počela razmišljati o tome da izradi ručnu torbu za sve prilike nije mogla ni zamisliti da će od toga nastati cijela kompanija posvećena jedinstvenim, ručno rađenim torbicama od eko materijala. Cijelo desetljeće ona i njen suprug Tomislav razvijali su tvrtku u hrvatskim okvirima, a kada su se odlučili proširiti na strana tržišta zatražili su pomoć Ministarstva koje im je dodijelilo potporu u iznosu većem od 365 tisuća kuna. Dobiveni novac usmjerili su na ciljane marketinške aktivnosti i posjete sajmovima u inozemstvu što je rezultiralo rastom prihoda od prodaje od 95% u četverogodišnjem razdoblju. Sve to je omogućilo potpisivanje ugovora s potencijalnim distributerima i prodajnim platformama te daljnji razvoj poslovnog uspjeha koji je započeo kao mali san jedne iznimne, kreativne žene, da bi kroz godine prerastao granice Lijepe naše.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta želi omogućiti jednostavnije i efikasnije poslovanje svim poduzetnicima i utjecati na razvoj poduzetničke klime u Hrvatskoj. Upravo je to cilj najnovijeg projekta pod nazivom ‘Ostvari san u Hrvatskoj’. Kampanja je usmjerena prema svim postojećim i budućim poduzetnicima, a posebno se želi naglasiti važnost obrazovanja kao ključnog aspekta razvoja kao i potaknuti uključivanje više žena u poduzetništvo.

Bespovratna sredstva za obrtnike

Ako ste poduzetnik, a želite unaprijediti svoje poslovanje, informirajte se na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta kako ostvariti pravo na dodjelu bespovratnih sredstava kroz različite programe i projekte. Ministarstvo provodi programe Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta i Razvoj zadružnog poduzetništva . Izuzetno je značajno što broj učenika koji koriste potpore iz projekta Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima raste iz godine u godinu. Vrijedno je istaknuti i program Naukovanje za obrtnička zanimanja kao i novi program Razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrta na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Za sve obrtnike koji žele unaprijediti svoje profesionalne kompetencije, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta provodi program Cjeloživotnog obrazovanja za obrtništvo.

Zagreb, 010319.
U Ministarstvu gospodarstva, poduzetnistva i obrta dodijeljene potvrde o statusu korisnika potpora za ulaganje i odluke o odobravanju bespovratnih novcanih potpora temeljem Zakona o poticanju ulaganja.
Na fotografiji: dodjela,  Ministar Darko Horvat 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat dodjeljuje potpore

Osim toga, možete se informirati o olakšicama za zapošljavanje koje mogu iskoristiti poslodavci te HBOR-ovim kreditima za start-upove, žene, mlade i inovatore koji iznose od 700.000,00 do 1.800.000,00 kuna kao i investicijske kredite. Sve detalje o navedenim programima, kao i o mogućnostima kreditiranja možete pronaći na stranici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta - Ostvari san.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:15