Četverogodišnji mandat

Korado Korlević imenovan za novog - starog predsjednika Zaklade Adris

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.5.2019. u 14:30

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.5.2019. u 14:30

Adris grupa

Korado Korlević, predsjednika Zaklade Adris

Korado Korlević izabran je za novog – starog predsjednika Zaklade Adris na četverogodišnji mandat.

Na sjednici održanoj 22. svibnja u Zagrebu, predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović imenovao je i ostale članove Uprave i vijeća. Tako je dr. sc. Željko Lovrinčević imenovan potpredsjednikom, a prof. dr. sc. Zvonimir Mareković počasnim predsjednik Zaklade. Među članove Uprave imenovani su prof. dr. sc. Gojko Bežovan, Igor Zidić, prof. dr. sc. Josip Paladino te prof. dr. sc. Željko Kaštelan, stoji u priopćenju.

Prihvaćajući novi mandat na čelu Zaklade Adris, Korado Korlević se osvrnuo na dosadašnja postignuća Zaklade.

- Kada se osvrnemo na projekte i pojedince koje je Zaklada poduprla, vidimo da su njihovi rezultati ravnopravni ostvarenjima u svjetskoj znanosti. Čast je, ali i velika odgovornost u prepoznavanju najboljih – poručio je Korlević.

U narednom četverogodišnjem razdoblju Zakladno vijeće za program Znanje i otkrića čine: dr. sc. Ksenija Zahradka, predsjednica, te članovi, uspješni mladi hrvatski znanstvenici izv. prof. dr. rer. nat. Tomislav Domazet-Lošo i izv. prof. dr. sc. Dinko Mitrečić.

Zakladno vijeće za program Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota čine: prof. dr. sc. Božo Skoko, predsjednik te članovi Davor Bruketa i novi član, Silvije Novak, jedan od najpoznatijih hrvatskih arhitekata mlađeg naraštaja.

Raspisan ovogodišnji natječaj

Na sjednici je donesena i odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja Zaklade Adris. Natječaj će biti objavljen idući tjedan na službenim stranicama Zaklade Adris i u dnevnom tisku.

Kriteriji izvrsnosti, inovativnosti i važnosti za opće dobro ključni su u odabiru projekata koje podupire Zaklada Adris. Izvorna zamisao Zaklade Adris bila je i, kako je i ovom prigodom podsjetio Vlahović, ostala promicati kulturu izvrsnosti, znanja i solidarnosti u hrvatskome društvu. Zagovarati učenje, rad i zauzetost za opće dobro, slijediti liniju dijaloga etičkih vrijednosti i postignuća suvremene znanosti te zajedno osvajati prostor nade za nove naraštaje hrvatskih ljudi.

Za financiranje Zaklade Adris, Adris grupa izdvaja jedan posto dobiti ostvarene u prethodnoj godini.