Novi direktor

Kadrovsko pojačanje u Rimac Automobilima: Bivši britanski vojni časnik na čelu operative

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

12.2.2019. u 15:17

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

12.2.2019. u 15:17

Sveta Nedjelja, 151014.
Rimac Automobili.
Hrvatska tvrtka za proizvodnju elektricnih vozila Rimac Automobili.
Na fotografiji: vlasnik tvrtke Mate Rimac.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Vlasnik tvrtke Mate Rimac

Tim Richardson novi je direktor operativnog poslovanja u Rimac Automobilima, objavila je danas tvrtka Mate Rimca. Richardsonov prethodni poslodavac bila je američka industrija dijelova BorgWarner, gdje je bio potpredsjednik i generalni menadžer.

- Uloga Tima Richardsona bit će vrlo važna za planiranu tranziciju kompanije. Naš tempo rasta donosi mnoge izazove. Tim je uspješan izvršni direktor u automobilskoj industriji s 20 godina iskustva u vođenju velikih operativnih organizacija i razvoju proizvodnih mogućnosti. On nam se pridružuje u ključnoj točki, kada između ostalih napora radimo na strukturiranju tvrtke, komentirao je imenovanje Richardsona Mate Rimac.

U prilog ocjeni da su pronašli pravog menadžera za vođenje operativnog poslovanja tvrtke, u Rimac Automobilima navode kako Richardsona krase jake voditeljske vještine, što se, ističu, opetovano dokazuje kroz različite zadatke u okruženjima visokog pritiska, uključujući dvanaest godina dugu službu britanskog vojnog časnika.

- Impresioniran sam energijom i spremnošću na uspjeh tima Rimac Automobila. To me motiviralo da se pridružim timu u uzbudljivom razdoblju kada nas očekuje razvoj proizvodnih mogućnosti u razmjerima za proizvodnju većih količina s sve više tehničkih zahtjeva, poručio je po dolasku u Rimac Automobile Tim Richardson.

Iz Rimac Automobila otkrivaju da je Tim Richardson tijekom deset godina na raznim rukovodećim pozicijama u BorgWarneru stekao značajno iskustvo s drugim velikim međunarodnim tvrtkama kao što su General Electric, Honeywell i TRW Aeronautical Systems Group. Već se, ističu, preselio u Hrvatsku i spreman je pomoći tvrtki da nastavi pružati sjajne rezultate.

Richardsonovo imenovanje, kažu u tvrtki Mate Rimca, dio je potrage kompanije za svjetskim stručnjacima koji su im potrebni kako bi odgovorili izazovu prelaska od proizvođača složenih high-end komponenti elektrifikacije na male količine do ozbiljnog Tier-1 dobavljača za automobilsku industriju.

- Planiramo izgraditi novu tvornicu, kao dio našeg budućeg kampusa i uspostaviti nekoliko proizvodnih linija za proizvodnju velikih količina baterija, pogonskih sustava i mnogih drugih komponenti, navode u Rimac Automobilima.