Neočekivani odlazak

Još jedan direktor napušta Elona Muska i Teslu: karijeru nastavlja u tajanstvenom startupu

Od početka prošle godine, Muska je u Tesli napustilo ukupno 22 direktora i menadžera
Elon Musk
 Joe Skipper / REUTERS

Charles Mwangi, Teslin direktor inženjerstva napušta tu kompaniju i odlazi u Stealth Startup, javlja Business Insider. Riječ je o maloj tvrtki koja će nuditi „nove alate za postojeće komunikacijske uređaje” te koja čeka prvi krug investicija, stoji u vrlo siromašnom opisu na LinkedIn profilu tog startupa.

Mwangi je svoju karijeru prije Tesle gradio u druga dva automobilska diva, Nissanu i Toyoti, a timu milijardera Elona Muska pridružio se 2012. godine.

- Sretnik sam jer sam u svojoj novoj avanturi pronašao jednaku inspiraciju kao i na samim počecima Tesle, ali u potpuno drugoj industriji. Misija je to s potencijalom da mijenja svijet na globalnoj razini - napisao je Mwangi u svojoj objavi na LinkedInu te dodao kako na novi posao odlazi s kolegom Shenom Jacksonom, koji je poziciju direktora proizvodnog inženjerstva u Tesli napustio u rujnu prošle godine.

Odlaskom Charlesa Mwangija nastavio se niz odlazaka visoko pozicioniranih Teslinih direktora koji su tijekom 2018. i početkom ove godine napustili tu kompaniju. Prema Business Insideru, samo od rujna do danas iz Tesle je otišlo 13 direktora, uključujući i Mwangija i Jacksona. No, od početka prošle godine, Muska je u Tesli napustilo ukupno 22 direktora i menadžera koji su bili zaduženi za čitav niz poslovnih područja i procesa, od inženjerstva, razvoja do financija i prodaje.

- Mojim kolegama u Tesli: nevjerojatno je koliko smo napredovali. Bilo je to mukotrpno putovanje, ali se definitivno isplatilo. Nastavit ću vas bodriti sa strane. Vaš je uspjeh zaista svjetski uspjeh - poručio je Mwangi u svojoj objavi o odlasku iz kompanije.

Tesla se, s druge strane, baš kao ni njezin prvi čovjek Elon Musk, još nije oglasila na najnoviji gubitak rukovodećeg kadra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:10