Veliki interes

Javio im se 61 kandidat: HTZ zapošljava direktore u Londonu, Seoulu i Los Angelesu

Tko će biti direktori odlučit će Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog posebnog povjerenstva
Turisti u Puli
 Goran Šebelić / Hanza Media

Ukupno 61 kandidat javio se Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ) na natječaj za direktore predstavništava u Londonu i Seoulu te ispostave u Los Angelesu, a tko će biti direktori odlučit će Turističko vijeće HTZ-a na prijedlog posebnog povjerenstva, doznaje se iz Glavnog ureda HTZ-a.

Ponovljeni natječaj za te pozicije HTZ je provodio od 5. do 21. ožujka, do kada je stigla 61 prijava, od čega najviše, 27, za direktora predstavništva u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu. Tamo taj posao od srpnja 2015. obavlja Ivona Grgan.

Za predstavništvo u Južnoj Koreji sa sjedištem u Seoulu koje se tek treba otvoriti stiglo je 12 prijava, a za također novu HTZ-ovu ispostavu u Los Angelesu 20.

Ispostava u Los Angelesu bavit će se promocijom hrvatskog turizma na tržištu SAD-a, za koje HTZ već ima predstavništvo i u New Yorku, koje zadnjih nekoliko godina vodi direktorica Ina Rodin.

HTZ-u su stigle još dvije prijave, ali u njima nije navedeno na koje se predstavništvo odnose.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić za Hinu je naglasio važnost sva ta tri tržišta za hrvatski turizam, pogotovo što su rastuća i s kojih se zadnjih nekoliko godina bilježe dvoznamenkasti porasti dolazaka i noćenja turista.

"Naši dugoročni ciljevi podrazumijevaju još snažnije pozicioniranje Hrvatske na dalekim tržištima, posebno na tržištu Južne Koreje i SAD-a, s kojeg se ove godine prognozira rast turističkog prometa od 15 do 20 posto u odnosu na 2018. To je i razlog zbog kojeg otvaramo novu ispostavu u Los Angelesu", rekao je Staničić.

Očekuje da će za te tri, kako kaže, vrlo atraktivne destinacije odabrati kvalitetne profesionalce, koji će svojim radom znati pridonijeti daljnjem pozicioniranju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije.

Iz HTZ-a napominju da sada slijedi obrada pristiglih prijava u okviru natječajne procedure, kako bi se utvrdilo udovoljavanje formalnim uvjetima, a Povjerenstvo za evaluaciju kandidatura, na čijem je čelu kao predsjednica glavna savjetnica ministra turizma Barbara Mesić, pozvat će najkompetentnije kandidate na razgovor.

Po okončanju razgovora, Povjerenstvo donosi konačnu odluku te je predlaže Turističkom vijeću HTZ-a koji o tome odlučuje.

Iz Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj je u 2018. boravilo 858 tisuća turista ili 8 posto više nego u 2017., a isti porast ostvarili su s 4,5 milijuna noćenja.

Iz SAD-a je pak u Hrvatsku lani stiglo 585 tisuća turista ili 22 posto više, dok je njihovih noćenja bilo 18 posto više ili 1,6 milijuna.

Turista iz Južne Koreje u 2018. je došlo 397 tisuća i ostvarili su 480 tisuća noćenja, što je razina slična onoj iz 2017.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:40