Imenovanja

Jakir Bajo odlazi u HNB, još nije odlučeno tko će voditi državnu riznicu

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

20.5.2020. u 14:36

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

20.5.2020. u 14:36

Zagreb, 240216.
Hotel Esplanade.
Konferencija CFO 2016 u organiziraciji Deloitte i Banka.hr na kojoj se razmatraju strateska pitanja vazna za clanove uprava i financijske direktore.
Na fotografiji: Ivana Jakir Bajo - pomocnica ministra financija.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

Ivana Jakir Bajo

Jedna od posljednjih odluka Sabora u ovom sazivu bilo je i imenovanje Ivane Jakir Bajo, glavne državne rizničarke, novom viceguvernerkom Hrvatske narodne banke. Dužnost će preuzeti 1. srpnja, dolazi na mjesto Nevena Barbaroše kojemu je mandat istekao u listopadu prošle godine, a bio je zadužen za platni promet. Uz guvernera i njegovu zamjenicu, HNB ima i šest viceguvernera, a većini njih šestogodišnji mandat počeo je teći u srpnju 2018. godine.

Nova viceguvernerka Jakir Bajo karijeru uglavnom provela u Ministarstvu financija gdje je počela raditi 1998. godine. Prije nego je postala glavna državna rizničarka početkom ove godine, bila je na funkcijama pomoćnice ministra financija zadužena za riznicu te načelnica Sektora za izvršavanje državnog proračuna. Tko će voditi državnu riznicu nakon njenog odlaska u HNB, u Ministarstvu financija kažu da još nije odlučeno, ali da će biti poznato u idući tjednima.