Kršenje pravila

Izvršni direktor tehnološkog diva Intel smijenjen je zbog ljubavne veze unutar kompanije

Nakon provedene istrage u Intelu, kompanija je ostala bez izvršnog direktora koji je kršio pravila
Brian Kezanich, bivši izvršni direktor Intela
 Intel

Kompanija Intel ostala je bez svog izvršnog direktora zbog njegove ljubavne veze sa zaposlenikom, izvještava New York Times. Naime, Brian Krzanich, CEO i predsjednik Uprave najvećeg svjetskog proizvođača poluvodiča, prekršio je politiku kompanije prema kojoj direktorima nije dozvoljeno ulaziti u veze sa zaposlenicima.

- Provedena je istraga u kompaniji te je Intel dobio informaciju da je Krzanich bio u vezi sa zaposlenikom, što je kršenje naših pravila. Uprava snažno vjeruje u strategiju kompanije i vjerujemo u sposobnosti Roberta Swana da vodi Intel dok smo u ozbiljnoj potrazi za našim novim izvršnim direktorom. Ipak, cijenimo mnoge Brianove doprinose tvrtki – izjavili su iz kompanije te su odbili pružiti daljnje informacije. Naime, ne zna se s kime je točno sada već bivši izvršni direktor Intela stupio u ljubavnu vezu.

Inače, Krzanich je došao u kompaniju još 1982., a na poziciji izvršnog direktora djelovao je od 2013. Njegov zadatak i cilj bili su proširiti poslovanje Intela, odnosno “transformirati Intel iz PC kompanije u kompaniju koja pokreće cloud tehnologiju i milijarde pametnih, međusobno povezanih računala”. Osim toga, tijekom njegova CEO mandata, dionice kompanije narasle su 120 posto, a u 2017. Intel je pod njegovim vodstvom uprihodio 62,8 milijardi dolara.

Čelni čovjek najvećega svjetskog proizvođača računalnih čipova hrvatskog je podrijetla, korijene vuče iz Dalmacije, točnije iz Podgore. Na jednoj internetskoj listi najuvaženijih Hrvata u SAD-u, Brian Krzanich uvršten je odmah iza 20 najvećih, među kojima su Nikola Tesla, Antun Lučić (otac naftne industrije), Mario Puratić (otac ribarske industrije), Erazmo Tičac (projektant nuklearnog broda “Savannah”), George Mikan (osnivač NBA), Jakob Jake Matijević (otac Rovera koji istražuje na Marsu), Anthony Maglica, Ivan Meštrović i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:35