Transferi

Ivan Perković imenovan novim predsjednikom Uprave Varteksa umjesto Zorana Košćeca

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.9.2018. u 12:47

AUTOR:

OBJAVLJENO:

26.9.2018. u 12:47

Zagreb, 050417.
RALU Logistika, Rugvica.
Primopredaja kamiona marke Mercedes-Benz za tvrtku RALU Logistika. Trideset Mercedesovih kamiona, ukupne vrijednosti od 20 milijuna kuna, najava su cjelokupne dogovorene isporuke od 100 vozila.
Na fotografiji: Ivan Perkovic (predsjednik Uprave RALU Logiistika).
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Ivan Perković

Dugogodišnji predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec više ne obnaša tu funkciju i u kompaniji je prešao na mjesto savjetnika za strateške projekte, a dosadašnji član Uprave Ivan Perković imenovan je novim direktorom varaždinske tekstilne kompanije, izvijestili su u srijedu iz Varteksa.

Predsjednik Uprave Zoran Košćec u utorak, 25. rujna je prestao obnašati dužnost predsjednika Uprave Varteksa i s tim je datumom prešao na poziciju savjetnika za strateške projekte. Istovremeno, Nadzorni odbor donio je odluku o imenovanju Ivana Perkovića za novog direktora tvrtke od 26. rujna, objavio je Varteks putem Zagrebačke burze.

Perković je u Varteks došao u srpnju na mjesto člana Uprave zaduženog za financije i restrukturiranje. U varaždinsku tekstilnu tvrtku je došao s pozicije predsjednika Uprave RALU Logistike, a prije RALU-a Perković je radio u revizorskoj kući PricewaterhouseCoopers (PwC).

Zoran Košćec je na funkciji predsjednika Uprave Varteksa bio od 2005. godine.

"Pod njegovim vodstvom kompanija je prošla intenzivne periode restrukturiranja i razvoja pri čemu se tvrtka oslobodila neprofitabilnih segmenata i onih koji nisu ključni za poslovanje te je značajno redefinirana prodajna mreža i portfelj ponude. Dodatno, nakon početka globalne krize uspješno je provedena predstečajna nagodba, a u dvogodišnjem periodu nakon predstečajne nagodbe EBITDA je porasla za više od 70 milijuna kuna te je značajno unaprijeđena suradnja s partnerima J. Lindeberg i Hugo Boss", navodi se u objavi Varteksa.

Te su aktivnosti, naglašavaju iz varaždinske tekstilne kompanije, napravljene u izrazito teškim gospodarskim uvjetima u vrijeme globalne krize kada je sektor proizvodnje odjeće od 2005. godine izgubio približno polovinu zaposlenih.