Veliki planovi

Facebook će u Irskoj otvoriti 1000 novih radnih mjesta, pojačanje traže u svim odjelima

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.1.2019. u 16:56

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

22.1.2019. u 16:56

Sheryl Sandberg, Chief Operating Officer of Facebook, delivers a speech during a visit in Paris, France, January 17, 2017, at a start-up companies gathering at Paris' Station F site as the company tries to head off tougher regulation by Germany. REUTERS/Philippe Wojazer TPX IMAGES OF THE DAY - RC1BC24104F0
Philippe Wojazer / REUTERS

Sheryl Sandberg, direktorica operativnog poslovanja Facebooka

Facebook je najavio da ove godine u Hrvatima veoma omiljenoj destinaciji - Irskoj planira otvoriti 1000 novih radnih mjesta.

Kako ističe njihova šefica operativnih poslova Sheryl Sandberg, pojačanje se traži u 60 različitih timova, od prodaje, marketinga, pravne službe pa sve do sigurnosnog i inženjerskog odjela. Nova radna mjesta bit će otvorena u Dublinu, te irskim pokrajinama Meath i Cork, piše BBC.

Ovim pojačanjem, tehnološki gigant povećat će tim svoje najveće podružnice na 5.000 zaposlenika.

Uz najavu o novim pojačanjima, Sandber je najavila i otvaranje novog kampusa na jugu Dublina, u bivšim prostorima Allied Irish banke, koji bi mogao zaprimiti čak 7,000 radnika, a do 2020. godine u njega bi se trebao preseliti cijeli ured glavnog grada Irske.

Također, Sandberg se osvrnula i na nedavne probleme vezane uz sve češće optužbe na račun društvenih mreža o puštanju lažnih vijesti, ali korištenju osobnih podataka u predizborne i istraživačke svrhe, te poručila kako moraju vratiti povjerenje korisnika i šire javnosti.