Prilika za posao

Emirates traži novo kabinsko osoblje u Zagrebu, prosječna plaća oko 15.000 kn

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.9.2018. u 10:56

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

7.9.2018. u 10:56

Velika Gorica, 010617.
Zracna luka Franjo Tudjman.
Na Zagrebacku zracnu luku prvi put je sletio zrakoplov kompanije Emirates.
Na fotografiji: prva klasa zrakoplova kompanije Emirates.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Stjuardesa prve klase zrakoplova Emirates

Poznata aviokompanija Emirates u ponedjeljak, 10. rujna u 8 sati ujutro u zagrebačkom hotelu Westin (Izidora Kršnjavog 1)  održava casting za kabinsko osoblje, stoji u priopćenju kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Na nove pozicije mogu se prijaviti žene i muškarci, a rezultat su kontinuiranog rasta aviokompanije Emirates koja je nedavno proširila svjetsku mrežu destinacija te uvela nove zrakoplove u svoju flotu. Zainteresirani kandidati trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom, a za dolazak na „Dan otvorenih vrata“ nije potrebna prethodna prijava. Više informacija i detalja o selekcijskom postupku može se naći na: http://www.emiratesgroupcareers.com/cabin-crew/.

Vrijednosti kompanije

Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obavezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Važno je da kandidati dođu pripremljeni kako bi pokazali svoje kvalitete u individualnim i grupnim vježbama. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na lokaciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

U Emiratesu trenutno radi više od 200 članova kabinskog osoblja iz Hrvatske, a Hrvati su jedna od 135 nacionalnosti kabinskog osoblja koje se brine o putnicima te aviokompanije.

Hrvatica Dijana Ivandić, prije pet godina postala je članica kabinskog osoblja Emiratesa i ističe kako je zahvaljujući ovom poslu upoznala neke od svojih najboljih prijatelja te posjetila stotine destinacija koje nije mogla ni zamisliti da će u životu vidjeti. „U Emiratesu sam dobila posao iz prvog pokušaja. Kad sam saznala za Dan otvorenih vrata, prvo sam posjetila službenu internetsku stranicu na kojoj sam našla mnogo informacija, čak i konkretnih savjeta trenutnih članova kabinskog osoblja. Nakon toga sam ažurirala svoj životopis, a na Dan otvorenih vrata došla sam prikladno odjevena te donijela fotografije koje su bile fotografirane u potpunosti u skladu s uputama na Emiratesovoj internetskoj stranici. Uz to sam pripremila kratak govor na engleskom jeziku jer sam znala da je dobar prvi dojam izuzetno važan. Nakon inicijalne faze, uslijedila je druga faza selekcije za koju sam se pripremala prisjećajući se specifičnih situacija s kojima sam se uspješno nosila na prethodnom radnom mjestu. Upravo je uspješno rješavanje problema i izazova jedan od najvažnijih uvjeta prilikom zapošljavanja na mjestu člana kabinskog osoblja u aviokompaniji Emirates. Završni korak bio je intervju, odnosno individualni razgovor.“ – prisjetila se Dijana.

Pogodnosti za zaposlenike

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit „paket“ koji uključuje različite pogodnosti poput prosječne plaće preko 15 tisuća kuna, neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme za vrijeme boravka u Dubaiju. Paket također uključuje atraktivne povlastice za putovanja diljem Emiratesove kontinuirano rastuće svjetske mreže destinacija koje se nalaze na šest kontinenata, na koje imaju pravo svi zaposlenici, ali i članovi obitelji te prijatelji.

Emirates je na hrvatskom tržištu prisutan više od godinu dana i nudi letove iz zračne luke „Franjo Tuđman“ u Zagrebu. Emirates trenutno leti u više od 160 odredišta na šest kontinenata i raspolaže modernom flotom koja broji 270 zrakoplova. Emirates je najveći svjetski operator zrakoplova tipa Boeing 777 i Airbus A380, a kandidatima koji će postati dio kabinskog osoblja nudi priliku za razvoj karijere putem edukacija i jedinstvenog kulturnog i međunarodnog okruženja.