Srcem, glavom i rukama

Duško Ilijević: Pustite me u svoj svijet, a ja ću vas "pretočiti" u realan predmet

"Bedasta hrabrost" inspirirala ga je da se bavi proizvodnjom personaliziranih bicikala
Duško Ilijević na motoriziranom biciklu EXPERIMENT
 Tomislav Krišto / CROPIX

Srcem, glavom i rukama, krilatica je Duška Ilijevića, autora i vlasnika tvrtke SentiMental, koja se bavi proizvodnjom personaliziranih bicikala. Upravo tako je i pokrenuo svoju tvrtku – njegovo srce ju je zaželjelo, glava zamislila, a ruke su napravile. I još uvijek rade.

Tvrtka SentiMental najpoznatija je po brendu SentiMental Bikes, a od nedavno imaju i prvi serijski proizvod, električno vozilo pod imenom EXPERIMENT. No, ono po čemu je tvrtka posebna jest potpuna personalizacija bicikala, ali i način njihove proizvodnje.

- Ne radi se o bike shopu u kojeg dođeš, izabereš bicikl, platiš i odeš doma. Prvo ćemo se nać', upoznat', popit' dvije, tri kave, pivicu, možda nešto drugo, da se upoznamo i da me pustite u svoj svijet, iz tog nastaje ideja - objašnjava Ilijević koji, nakon početnog upoznavanja, kao dizajner “pretoči osobu” u realan predmet, a tih je realnih predmeta oko 50 posto isporučio i van granica Lijepe naše.

Duško Ilijević inače je odgajatelj predškolske djece te mu najveći izazov predstavlja funkcioniranje u korporaciji zbog čega bi kao ministar ili osoba na poziciji da donosi odluke uveo savjetodavno tijelo koje bi pomagalo osobama van branše pri njihovom poslovanju.

Inspiracija za pokretanje kompanije bili su mu upravo ljudi s kojima radi, odnosno djeca.

- Djeca imaju ono što mi odrasli nemamo, hrabrost i petlju napraviti ono što u životu nikada nisu radili - kaže Ilijević koji smatra da je za pokretanje vlastitog posla “bedasta hrabrost” najvažnija stvar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:38