Ostaju na vrhu

Đuro Đaković grupa: Na čelu kompanije i iduće četiri godine Bogdanović i Posavac

AUTOR:

OBJAVLJENO:

13.6.2018. u 15:31

AUTOR:

OBJAVLJENO:

13.6.2018. u 15:31

Zagreb, 160218.
Studio Hanza Media
Predsjednik Uprave Djure Djakovica, Marko Bogdanovic
Foto: Zeljko Grgic/ CROPIX
Željko Grgić / CROPIX

Marko Bogdanović

Predsjednik Uprave Đuro Đaković grupe Marko Bogdanović i član Uprave Slaven Posavac i u idućem će četverogodišnjem mandatu biti na čelu te slavonskobrodske tvrtke, objavili su u srijedu iz Đure Đakovića.

Nadzorni odbor Đuro Đaković grupe je na sjednici održanoj jučer i danas, 12. i 13. lipnja, donio odluke kojim su sadašnji predsjednik Uprave Marko Bogdanović te član Uprave Slaven Posavac imenovani na novo mandatno razdoblje od četiri godine, odnosno od 1. srpnja 2018. godine do 30. lipnja 2022. godine, kratko su izvijestili iz kompanije putem Zagrebačke burze.

Bogdanović je na čelnu poziciju u Đuro Đaković grupi imenovan u prosincu prošle godine, a tu je dužnost preuzeo od Tomislava Mazala, kojemu je mandat istekao krajem 2017. godine.

Uz Bogdanovića za predsjednika Uprave tada je za člana Uprave imenovan i Slaven Posavac, a mandat im je počeo teći s početkom ove godine.

Hrvatska je Vlada 21. prosinca 2017. predložila imenovanje Bogdanovića i Posavca za predsjednika i člana Uprave Đuro Đaković grupe, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja kandidata za predsjednika i članove uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.