Impuls malom poduzetništvu

Domagoj Milošević na skupu Europske udruge malih i srednjih poduzetnika u Bruxellesu

Domagoj Milošević je na skupu iznio priejdloge razvoja hrvatskog i europskog popduzetništva, sposebnim naglaskom na financiranje i poduzetničku edukaciju
Domagoj Ivan Milošević, predsjednik HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika
 Dragan Matić / Hanza Media

Domagoj Milošević, saborski zastupnik HDZ-a, sudjelovao je na sastanku Predsjedništva Europske udruge malih i srednjih poduzetnika Europske pučke stranke, koji je danas održan u Bruxellesu, a na sastanku je sudjelovao kao novoizabrani potpredsjednik udruge.

"Ovim imenovanjem Domagoja Miloševića otvaraju se velike prilike za Hrvatsku, koja može mnogo toga naučiti od iskusnijih europskih kolega. Izuzetno je važno da u takvom tijelu HDZ i Hrvatska imaju svog predstavnika na bitnoj poziciji", stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je na skupu iznio prijedloge razvoja hrvatskog i europskog poduzetništva, s posebnim naglaskom na financiranje malih i mikro poduzeća, kao i poduzetnika početnika. U fokusu mu je i poduzetnička edukacija.

- Malo i srednje poduzetništvo temelj je gospodarskog razvoja, kako Europe, tako i Hrvatske. Hrvatski realni sektor i poduzetništvo mora dobiti sav vjetar u leđa, znanje, savjete i uvjete kako bi postao moćna lokomotiva nacionalne ekonomije. Svoj potencijal dokazuje proteklih godina činjenicom da je preko 90 posto novih radnih mjesta u Hrvatskoj otvoreno kod srednjih i malih poduzetnika. Udruga srednjih i malih poduzetnika Europe odlično je mjesto za učenje, promociju i zastupanje naših poduzetničkih i nacionalnih interesa - poručio je Milošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:28