Odlazi ranije

Đino Šverko podnio neopozivu ostavku, rad Nadzornog odbora Uljanika time ostao blokiran

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.9.2018. u 14:46

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.9.2018. u 14:46

Zagreb, 270818. Oko tisucu radnika brodogradilista Uljanik i 3. maj prosvjedom traze ostvaku Uprave Uljanik grupe i isplatu srpanjskih placa. Na fotografiji: Djino Sverko.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media

Đino Šverko

Đino Šverko, sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske podnio je jutros neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Nadzornog odbora Uljanika, piše Glas Istre.

Njegovom ostavkom blokiran je daljnji rad NO-a, budući da je ostao sa svega dva člana (od ukupno pet) te više nema kvorum za donošenje odluka.

Svoju je ostavku najavio još početkom rujna, ali je tada naveo kako mandat planira odraditi sve do Glavne skupštine društva, predviđene za 16. listopad, kako svojim odlaskom ne bi izazvao blokadu upravljanja.

No, u međuvremenu se predomislio i NO napustio ranije, kazavši kako ne želi sudjelovati u donošenju odluka o diversifikaciji koje bi, po njemu, bile na štetu i radnika i brodogradnje.

- Do nedavno sam vjerovao da ima nade za racionalno promišljanje, za uključivanje ljudi iz struke koji znaju što je brodogradnja, no eto prevario sam se. Ne želim biti glumac statist u loše režiranom filmu zvanom 'Spašavanje Uljanika' i ne želim svojom nazočnošću dati legitimitet i kvorum tijelu kojem bi se evo možda već u petak na sazvanoj sjednici moglo ponuditi restrukturiranje osakaćenog i poniženog Uljanika - stoji u Šverkovom obrazloženju ostavke koje je prenio Glas Istre.