Promjene na vrhu

Claudio Cesario privremeno preuzima poslove Marka Remenara, bivšeg člana Uprave Zabe

Cesario je u u Upravi Zagrebačke banke od lipnja 2016. godine
Claudio Cesario, član Uprave Zagrebačke banke
 ZABA Press

Claudio Cesario, zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke i General Manager, preuzeo je s 1. rujnom nadležnost za poslovno područje „Korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo”. Cesario, koji je član Zabine Uprave od lipnja 2016. godine, zamijenio je na toj poziciji Marka Remenara, a ovu će dužnost obnašati privremeno, do imenovanja novog člana Uprave koji će u potpunosti preuzeti ovo područje.

Diplomirao je ekonomiju i menadžment i završio ubrzani razvojni program u poslovnoj školi „London Business School”, a svoju je karijeru započeo 1985. godine u Banco di Sicilia. U istoj je banci 1999. godine imenovan direktorom Komercijalnih strategija i razvoja mreže i direktnih kanala.

Od 2003. do 2012. godine bio je dio rukovodećeg kadra u Banca di Roma i Bank Austria, a zatim prelazi u UniCredit Bank u Srbiji i preuzima funkciju predsjednika Uprave.

U lipnju 2016. godine postao je zamjenikom predsjednika Uprave Zagrebačke banke, zadužen za Upravljanje ljudskim resursom, a od početka prošle godine obavlja i funkciju General Managera koja osim navedenog obuhvaća i strateško upravljanje pravnim poslovima, iskustvom klijenata, marketingom te prigovorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:52